Trio aangehouden bij zeecontainer met bijna 8000 kilo illegaal vuurwerk

Date:

Deel bericht:

Lunteren – Na langdurig onderzoek heeft de politie op dinsdagochtend 9 december drie verdachten aangehouden, die vermoedelijk betrokken zijn bij de import van illegaal vuurwerk en de handel daarin. Het vuurwerk werd aangetroffen in een container aan de Meulunterseweg in Lunteren.

De zeecontainer stond verstopt in een loods. Agenten troffen naar schatting 8000 kilo illegaal vuurwerk aan. Dit vuurwerk zal worden vernietigd. De drie verdachten zijn een 50-jarige man uit Lunteren, een 29-jarige vrouw uit Ermelo en een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

- Advertisement -

Eén van de grootste partijen
De zeecontainer met vuurwerk bevat één van de grootste partijen die de politie in Oost-Nederland dit jaar heeft aangetroffen. Bij de aanpak van vuurwerk richt de politie zich vooral op de handel en de opslag van illegaal vuurwerk.

- Advertisement -

1 REACTIE

  1. Logisch gevolg van het beleid toch? Dit zul je in Nederland steeds meer en meer zien, hadden ze het vuurwerk uit België van enkele jaren terug maar gewoon moeten legaliseren in Nederland.

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...