zaterdag, september 18, 2021
16.5 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Vijf Purmerendse jongeren aangehouden na reeks geweldsincidenten

Purmerend – De politie hield na uitgebreid onderzoek vijf verdachten uit Purmerend en Zaandam aan op verdenking van mishandeling, openlijke geweldpleging, drugshandel, vernieling, bedreiging, diefstallen met geweld en inbraak.

De politie kreeg de afgelopen maanden zo’n tien aangiftes binnen van mishandeling en openlijke geweldpleging. De mannen pleegden alle geweldsincidenten, met name in de weekenden, in de omgeving van het Leeghwaterpark en winkelcentrum Meerland. Agenten pakten de zaken op en bundelden deze. De politie zette diverse opsporingsmethoden in om de verdachten op te sporen. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de vijf verdachten.

Op vrijdag 28 november hield de politie vier verdachten aan, in leeftijd variërend van 18 tot 22 jaar, uit Purmerend en Zaandam op de Overlanderstraat. Een vijfde verdachte, een 18-jarige man uit Purmerend, werd zaterdag 29 november aangehouden in zijn woning. Bij fouillering van de 18-jarige Zaandammer werden soft- en harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Het vijftal is na verhoor in verzekering gesteld en afgelopen dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De drie 18-jarigen uit Purmerend en Zaandam zitten nog vast. Zij zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld. Een verdachte, een 18-jarige man uit Purmerend, is geschorst; hij is met voorwaarden heengezonden. De laatste verdachte, een 21-jarige man uit Purmerend is door de rechter-commissaris heengezonden. Hij is nog wel verdachte.

Slachtoffer geworden?
De groep verdachten zorgde voor spanning en een onveiligheidsgevoel bij een deel van de bewoners in Purmerend. Het jeugdteam politie Purmerend gaat met jongeren in gesprek en is regelmatig in de wijk aanwezig. Het jeugdteam politie Purmerend is te bereiken via 0900-8844 voor vragen en/of opmerkingen. De politie roept mensen, die slachtoffer zijn geworden van deze groep, op zich te melden.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg