zaterdag, september 18, 2021
21.4 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Aanhoudingen bij aantreffen 35 pistoolmitrailleurs Julianasingel Oss

Oss – De politie hield dinsdag 2 december op de Julianasingel in Oss drie mannen in een auto aan in verband met verboden wapenbezit. Het gaat om twee mannen uit Oss van 29 en 48 jaar en een 27-jarige man uit Polen zonder vaste woon- en verblijfplaats. De 29-jarige verdachte is beroepsmilitair. De verdachten reden met een auto met daarin een postpakket met vuurwapens. Het gaat om 35 pistoolmitrailleurs van het model Skorpion, waarvan alleen de lopen ontbraken.

De politieactie werd opgezet naar aanleiding van binnengekomen informatie dat vanuit het buitenland een postpakket onderweg was naar Nederland met daarin vermoedelijk wapens. Zowel het Observatieteam als het Arrestatieteam van de politie waren betrokken bij het onderscheppen van het postpakket, tezamen met de verdachte personen. Dat gebeurde nadat de verdachten het postpakket bij een afleveradres in Oss hadden opgehaald.

Zoekingen
Na de aanhoudingen verrichtte de politie zoekingen in drie woningen in Oss. Het gaat om de woningen van de twee Ossenaren en een woning waar vermoedelijk de Poolse man gebruik van maakte. Bij de zoekingen zijn voor verder onderzoek goederen in beslag genomen. De verdachten werden afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek is verricht met assistentie van de Koninklijke Marechaussee en is nog lopende.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg