Aanhoudingen bij aantreffen 35 pistoolmitrailleurs Julianasingel Oss

Date:

Deel bericht:

Oss – De politie hield dinsdag 2 december op de Julianasingel in Oss drie mannen in een auto aan in verband met verboden wapenbezit. Het gaat om twee mannen uit Oss van 29 en 48 jaar en een 27-jarige man uit Polen zonder vaste woon- en verblijfplaats. De 29-jarige verdachte is beroepsmilitair. De verdachten reden met een auto met daarin een postpakket met vuurwapens. Het gaat om 35 pistoolmitrailleurs van het model Skorpion, waarvan alleen de lopen ontbraken.

De politieactie werd opgezet naar aanleiding van binnengekomen informatie dat vanuit het buitenland een postpakket onderweg was naar Nederland met daarin vermoedelijk wapens. Zowel het Observatieteam als het Arrestatieteam van de politie waren betrokken bij het onderscheppen van het postpakket, tezamen met de verdachte personen. Dat gebeurde nadat de verdachten het postpakket bij een afleveradres in Oss hadden opgehaald.

- Advertisement -

Zoekingen
Na de aanhoudingen verrichtte de politie zoekingen in drie woningen in Oss. Het gaat om de woningen van de twee Ossenaren en een woning waar vermoedelijk de Poolse man gebruik van maakte. Bij de zoekingen zijn voor verder onderzoek goederen in beslag genomen. De verdachten werden afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek is verricht met assistentie van de Koninklijke Marechaussee en is nog lopende.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...