Politie vraagt begrip voor spoedmeldingen

woensdag 10 december 2014 15:38

‘s-Heerenberg – Politieagenten troffen woensdagochtend 10 december in ’s-Heerenberg een briefje onder de ruitenwisser van hun auto aan. De schrijver was niet te spreken over de manier waarop de politieauto was geparkeerd. Wat deze persoon waarschijnlijk niet wist, was dat de agenten bezig waren met een reanimatie in een woning. Een zaak waarbij elke seconde telt.

De politie had een melding ontvangen, dat een vrouw thuis onwel was geworden. De agenten werden met spoed ter plaatsen gevraagd en de ambulance was onderweg. De politieagenten kwamen als eerste met een AED bij de woning aan en reanimeerden de vrouw totdat het ambulancepersoneel dit overnam. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners kwam de vrouw te overlijden.

Toen de agenten na het verlenen van de noodhulp weer bij hun auto aankwamen, troffen zij onder de ruitenwisser het briefje aan. De schrijver leverde in het briefje commentaar op de manier waarop de auto in de straat geparkeerd stond.

Noodhulp
Noodhulp is hulp bij incidenten die met spoed inzet van de politie nodig hebben. Hiervoor zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week politiemensen beschikbaar. Bij deze incidenten is het noodzakelijk dat de politie direct handelt. Noodhulpeenheden behandelen deze incidenten. Zij worden aangestuurd door de meldkamer.

Levensbedreigende medische situaties
Noodhulp wordt door de politie niet alleen verleend op het moment dat een inbreker op heterdaad wordt betrapt of er een ongeval heeft plaatsgevonden. Ook bij levensbedreigende medische situaties wordt de politie regelmatig door de meldkamer gevraagd om met spoed ter plaatse te gaan. Zeker wanneer zoals bij een reanimatie elke seconde telt, is het van groot belang dat er zo snel mogelijk hulpverlening op de locatie aanwezig is. Dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Begrip gevraagd
De politie vraagt dan ook begrip wanneer er met spoed (al dan niet met zwaailicht en sirene) wordt gereden of in dit geval de politieauto kennelijk ‘onhandig’ geparkeerd wordt.

Briefje politie

 

0 reacties

Politie vraagt begrip voor spoedmeldingen
Schrijver:

 

 

‘s-Heerenberg – Politieagenten troffen woensdagochtend 10 december in ’s-Heerenberg een briefje onder de ruitenwisser van hun auto aan. De schrijver was niet te spreken over de manier waarop de politieauto was geparkeerd. Wat deze persoon waarschijnlijk niet wist, was dat de agenten bezig waren met een reanimatie in een woning. Een zaak waarbij elke seconde telt.

De politie had een melding ontvangen, dat een vrouw thuis onwel was geworden. De agenten werden met spoed ter plaatsen gevraagd en de ambulance was onderweg. De politieagenten kwamen als eerste met een AED bij de woning aan en reanimeerden de vrouw totdat het ambulancepersoneel dit overnam. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners kwam de vrouw te overlijden.

Toen de agenten na het verlenen van de noodhulp weer bij hun auto aankwamen, troffen zij onder de ruitenwisser het briefje aan. De schrijver leverde in het briefje commentaar op de manier waarop de auto in de straat geparkeerd stond.

Noodhulp
Noodhulp is hulp bij incidenten die met spoed inzet van de politie nodig hebben. Hiervoor zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week politiemensen beschikbaar. Bij deze incidenten is het noodzakelijk dat de politie direct handelt. Noodhulpeenheden behandelen deze incidenten. Zij worden aangestuurd door de meldkamer.

Levensbedreigende medische situaties
Noodhulp wordt door de politie niet alleen verleend op het moment dat een inbreker op heterdaad wordt betrapt of er een ongeval heeft plaatsgevonden. Ook bij levensbedreigende medische situaties wordt de politie regelmatig door de meldkamer gevraagd om met spoed ter plaatse te gaan. Zeker wanneer zoals bij een reanimatie elke seconde telt, is het van groot belang dat er zo snel mogelijk hulpverlening op de locatie aanwezig is. Dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Begrip gevraagd
De politie vraagt dan ook begrip wanneer er met spoed (al dan niet met zwaailicht en sirene) wordt gereden of in dit geval de politieauto kennelijk ‘onhandig’ geparkeerd wordt.

Briefje politie

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!