Ruim 3000 kilo zwaar vuurwerk in Apeldoorn en Delft aangetroffen

Date:

Deel bericht:

Delft, Apeldoorn – Het Vuurwerk- en Autobrandstichtingenteam van de politie-eenheid Den Haag heeft dinsdag 9 december tijdens een actiedag in een rechercheonderzoek naar handelaren in professioneel vuurwerk drie verdachten aangehouden en ruim 3000 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen.

De recherche had informatie verkregen over de handel in het vuurwerk en kwam een 19-jarige verdachte uit Delfgauw op het spoor. Deze verdachte reed die dinsdag met een bestelbus naar Apeldoorn. Daar werd vermoedelijk professioneel vuurwerk in de bus geladen. Het Vuurwerk- en Autobrandstichtingenteam en de Verkeersdienst van de Landelijke Eenheid hebben de man uit Delfgauw en een 43-jarige man, een bijrijder, uit Delft aangehouden. In de bus zat 630 kilo illegaal vuurwerk.

- Advertisement -

Vuurwerk in loodsen
In Apeldoorn werd de vermoedelijke leverancier van het vuurwerk, een 53-jarige man uit die plaats, aangehouden. Na de aanhouding werd direct een onderzoek in zijn loods ingesteld. In de loods werd ruim 1200 kilo professioneel vuurwerk aantroffen, hoofdzakelijk Chinese rollen en grote vuurpijlen. Ook in Delft werd een garagebox van de 19-jarige verdachte onderzocht. Daar werd nog eens 1200 kilo professioneel vuurwerk, Chinese rollen en flowerbeds, in beslag genomen.

Alle drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vuurwerk DelftVuurwerk Delft 02Vuurwerk Delf 01

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...