Veiligheidsregio Overijssel onderzoekt alarmeringen bij noodlottig ongeval de Krim

Date:

Deel bericht:

DE KRIM – De veiligheidsregio IJsselland is een onderzoek gestart naar de alarmering van de hulpverlening omtrent het ernstige ongeval van afgelopen maandagmorgen. Een 30-jarige vrouw raakte met haar 18 maanden zoontje te water toen ze een ander voertuig wilde inhalen. De hulpverlening kwam snel op gang maar het eerste voertuig was pas na ongeveer 20 minuten ter plaatse. Een brandweerpost ongeveer 1 kilometer verderop was niet gealarmeerd. Pas 8 minuten na de eerste meldingen werden zij gealarmeerd.

Twee duikteams uit Emmen en Zwolle waren wel op tijd gealarmeerd. Waarom brandweerpost de Krim dan niet is mee gealarmeerd wordt nog onderzocht. Duikers van de brandweer uit Emmen waren snel ter plaatse.

- Advertisement -

Bezuinigingen Duikteams en brandweerposten.
Veel brandweerkorpsen worden steeds meer ingekrompen. De afgelopen jaren zijn er al diverse posten gesloten en zijn er diverse duikteams opgeheven. In de plaats van duikteams komen er oppervlaktereddingteams van de brandweer voor terug. In dunbevolkte gebieden worden er steeds meer kazernes gesloten en wordt de bezetting op brandweervoertuigen ingekrompen. Zo willen een aantal korpsen met vier man op een voertuig uitrukken in plaats van de gebruikelijke zes man. Ook worden er kleinere brandweervoertuigen gebruikt. De vakvereniging brandweer vrijwilligers heeft zich al eerder uitgesproken dat daarmee de veiligheid van hulpverleners en de aanrijtijd in het geding komen.

Door het ongeval overleed het 18 maanden oude jongetje in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De vrouw lag dinsdag nog in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Bron : RTV Oost

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...