Autodief mede dankzij getuige na achtervolging aangehouden

Date:

Deel bericht:

Breda – Een alerte buurtbewoner in de wijk Princenhage heeft afgelopen nacht er mede voor gezorgd dat op rijksweg A-27 een autodief kon worden aangehouden. De getuige sloeg alarm toen hij naar buiten keek en zag dat in straat een auto gestolen werd. De autodief werd op Rijksweg A-27 door een politie eenheid gesignaleerd. Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder een stopteken negeerde en een politieauto aanreed. Hij kon echter worden klemgereden en aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Almere.

Een buurtbewoner werd vannacht, de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 december 2014 rond 02.20 uur wakker van een autoalarm. Hij keek naar buiten en zag dat in de straat een Range Rover gestolen werd. Hij sloeg direct alarm. De Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg nam direct contact op met aangrenzende politiekorpsen en liet de eigen eenheden positie innemen..

- Advertisement -

Positie
Agenten van de eenheid Rotterdam namen positie in op de A-27 ter hoogte van Sleeuwijk, in de rijrichting Gorinchem. Ze zagen de gestolen auto voorbijrijden en zetten de achtervolging in. De bestuurder negeerde het stopteken. Er ontstond een achtervolging, uiteindelijk kon hij worden klemgereden en aangehouden. Twee politievoertuigen en de gestolen auto raakten beschadigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Mogelijk gewapende man dringt basisschool binnen in Oisterwijk

Oisterwijk - In Oisterwijk (Noord-Brabant) is dinsdagochtend 14 november een mogelijk gewapende man een basisschool binnengedrongen. De kinderen...

Vier uithalers opgepakt, één zwaargewonde

Ritthem - Agenten hebben in samenwerking met de Douane en Koninklijke Marechaussee in de nacht van dinsdag 7...

Schrikken op snelweg A15 als spookrijder voorbijraast

Regio - Een automobilist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag kilometers spookrijdend over de A15 gereden....