Negeren rood kruis harder bestraft ook door rijkswaterstaat

donderdag 11 december 2014 11:15

Landelijk – Automobilisten die een rood kruis negeren moeten beter gaan opletten. De weginspecteurs van Rijkswaterstaat in de regio Rijnmond krijgen vanaf volgende maand een buitengewone opsporingsbevoegdheid. Dit houdt in dat politie en rijkswaterstaat automobilisten die een rood kruis negeren beiden mogen beboeten.

De politie had al aangegeven om vanaf 1 januari extra te gaan controleren op een rood kruis of het rijden over de vluchtstrook. Bestuurders die voor de eerste keer worden betrapt krijgen eerst een boete. Bij een tweede keer volgt er een veel zwaardere straf. Men moet daarbij denken aan een rijverbod of zelfs een celstraf.

Ongelukken en gevaarzetting
Jaarlijks gebeuren er honderden ongelukken met licht en zwaargewonden doordat een rood kruis wordt genegeerd. Vooral bij ongevallen wordt de rijstrook alsnog gebruikt om tot op het laatste moment nog te kunnen invoegen.

Bestuurder botsen daardoor ook vaak op de botsabsorbers van de calamiteitendienst. Door die botsingen raken automobilisten ook zwaargewond. Ook voor wegwerkers en hulpverleners ontstaan er daardoor onnodig gevaren.

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Negeren rood kruis harder bestraft ook door rijkswaterstaat
Schrijver:

 

 

Landelijk – Automobilisten die een rood kruis negeren moeten beter gaan opletten. De weginspecteurs van Rijkswaterstaat in de regio Rijnmond krijgen vanaf volgende maand een buitengewone opsporingsbevoegdheid. Dit houdt in dat politie en rijkswaterstaat automobilisten die een rood kruis negeren beiden mogen beboeten.

De politie had al aangegeven om vanaf 1 januari extra te gaan controleren op een rood kruis of het rijden over de vluchtstrook. Bestuurders die voor de eerste keer worden betrapt krijgen eerst een boete. Bij een tweede keer volgt er een veel zwaardere straf. Men moet daarbij denken aan een rijverbod of zelfs een celstraf.

Ongelukken en gevaarzetting
Jaarlijks gebeuren er honderden ongelukken met licht en zwaargewonden doordat een rood kruis wordt genegeerd. Vooral bij ongevallen wordt de rijstrook alsnog gebruikt om tot op het laatste moment nog te kunnen invoegen.

Bestuurder botsen daardoor ook vaak op de botsabsorbers van de calamiteitendienst. Door die botsingen raken automobilisten ook zwaargewond. Ook voor wegwerkers en hulpverleners ontstaan er daardoor onnodig gevaren.

 

 

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Rotterdam - In een auto aan de Parallelweg in Rotterdam is woensdagavond een man met een schotwond aangetroffen. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij ondanks reanimatiepogingen is overleden. Hulpverleners werden naar het adres gestuurd vanwege een reanimatie en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!