zaterdag, september 18, 2021
14.6 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Grote vuurwerkvangst garagebox Alphons Ariensstraat Haarlem

Haarlem – Op donderdagavond deed de politie onderzoek in een garagebox aan de Alphons Ariensstraat. De politie had informatie gekregen dat er in de box mogelijk vuurwerk opgeslagen zou liggen. Omdat het om een garagebox ging die direct onder een woning lag, werd de box onderzocht. In de box trof de politie tussen de achthonderd en duizend kilo zwaar illegaal vuurwerk aan (38 dozen met 20 tot 25 kilo vuurwerk per stuk).

Ook trof de politie een grote hoeveelheid grondstoffen en pillen aan. Het gaat hier vermoedelijk om harddrugs. Deze vondst is in onderzoek. Onduidelijk is wat de exacte omvang van de hoeveelheid drugs is en om wat voor drugs het gaat. Er werden geen personen aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Risico’s van illegaal vuurwerk
Het in bezit hebben of verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en dat is niet zomaar: illegaal vuurwerk overschrijdt de geluidsnorm en kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Ook is illegaal vuurwerk vaak niet gekeurd of getest, waardoor er zogenaamde ‘weigeraars’ of ‘blindgangers’ tussen kunnen zitten. Dit is levensgevaarlijk en heeft in het verleden al zwaar lichamelijk letsel veroorzaakt.

Aan al het vuurwerk zit risico. Koop daarom alleen goedgekeurd consumentenvuurwerk bij de erkende verkooppunten en lees vooraf de gebruiksaanwijzing goed. Bepalen of je met illegaal vuurwerk te maken hebt, kan lastig zijn, omdat het er niet afwijkend uit hoeft te zien. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Vuurwerk kopen via internet raden we af. Dit kan ook illegaal zijn. Meer informatie over illegaal vuurwerk is onder meer te vinden via de rijksoverheid en op politie.nl.

Afsteken
Afsteken van vuurwerk mag trouwens alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Het afsteken buiten deze tijden is strafbaar. Je kunt een taakstraf riskeren of een boetebedrag van een paar honderd euro. Meer informatie over de boetebedragen vindt u op de site van de rijksoverheid.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit [...]

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat [...]

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg