Illegale collectanten actief in Oost Nederland

Date:

Deel bericht:

Hengelo, Oldenzaal, Deurningen, Enschede – De politie wil winkeliers, horecagelegenheden en burgers erop wijzen dat op diverse plaatsen collectebussen zijn geplaatst voor de zogenaamde ‘Ticket to Live’ stichting, die zich in zou zetten voor kansarme kinderen. Eerder kwamen er al meldingen over deze illegale collectanten uit ondermeer Friesland en Drenthe.

Deze week zijn diverse meldingen door winkeliers en horecaondernemers uit Oldenzaal, Deurningen, Enschede en Hengelo binnengekomen dat zij benaderd zijn door een man met het verzoek om collectebussen geheel vrijblijvend in hun zaak te mogen plaatsen. Deze bussen worden dan op bepaalde tijden geleegd. Naar aanleiding van deze meldingen is gebleken dat voor deze collecte geen vergunning is afgegeven en het om een niet bij het CBF geregistreerde stichting gaat. De politie is een onderzoek gestart naar de personen achter de collecte.

- Advertisement -

Waarom vergunning
In de APV van de gemeenten is opgenomen dat het verboden is zonder vergunning een inzameling te houden van geld of goed. Bij het aanvragen van een vergunning voor goede doelen wordt gekeken of het geld dat ingezameld wordt ook daadwerkelijk naar een bestaand goed doel gaat.

Geef geen geld aan goede doelen zonder vergunning
De politie adviseert een ieder die mee wil werken of geld wil geven aan een goed doel daadwerkelijk eerst te vragen naar de vergunning. Is die er niet dan is de kans groot dat het geld niet op de juiste bestemming komt. Het collecterooster van alle goedgekeurde goede doelen is te vinden op www.cbf.nl of op de site van uw gemeente.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de man achter de collecte en vraagt winkeliers en horecaondernemers contact op te nemen als zij benaderd zijn voor het plaatsen van een collectebus. Dit kan via 0900-8844. Als iemand nog een collectebus in de zaak heeft staan, roept de politie hen op om de collectebus bij de politie af te geven.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...