woensdag, september 22, 2021
14.2 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Illegale collectanten actief in Oost Nederland

Hengelo, Oldenzaal, Deurningen, Enschede – De politie wil winkeliers, horecagelegenheden en burgers erop wijzen dat op diverse plaatsen collectebussen zijn geplaatst voor de zogenaamde ‘Ticket to Live’ stichting, die zich in zou zetten voor kansarme kinderen. Eerder kwamen er al meldingen over deze illegale collectanten uit ondermeer Friesland en Drenthe.

Deze week zijn diverse meldingen door winkeliers en horecaondernemers uit Oldenzaal, Deurningen, Enschede en Hengelo binnengekomen dat zij benaderd zijn door een man met het verzoek om collectebussen geheel vrijblijvend in hun zaak te mogen plaatsen. Deze bussen worden dan op bepaalde tijden geleegd. Naar aanleiding van deze meldingen is gebleken dat voor deze collecte geen vergunning is afgegeven en het om een niet bij het CBF geregistreerde stichting gaat. De politie is een onderzoek gestart naar de personen achter de collecte.

Waarom vergunning
In de APV van de gemeenten is opgenomen dat het verboden is zonder vergunning een inzameling te houden van geld of goed. Bij het aanvragen van een vergunning voor goede doelen wordt gekeken of het geld dat ingezameld wordt ook daadwerkelijk naar een bestaand goed doel gaat.

Geef geen geld aan goede doelen zonder vergunning
De politie adviseert een ieder die mee wil werken of geld wil geven aan een goed doel daadwerkelijk eerst te vragen naar de vergunning. Is die er niet dan is de kans groot dat het geld niet op de juiste bestemming komt. Het collecterooster van alle goedgekeurde goede doelen is te vinden op www.cbf.nl of op de site van uw gemeente.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de man achter de collecte en vraagt winkeliers en horecaondernemers contact op te nemen als zij benaderd zijn voor het plaatsen van een collectebus. Dit kan via 0900-8844. Als iemand nog een collectebus in de zaak heeft staan, roept de politie hen op om de collectebus bij de politie af te geven.

Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg