Nepagenten nemen man auto af tankstation Zuidpunt A16

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – Twee nepagenten hebben op donderdag 4 december rond 20:00 uur onder valse voorwendselen de auto van 42-jarige Poolse man in beslag genomen. Dat gebeurde op een parkeerplaats bij tankstation Zuidpunt, vlakbij de Moerdijk.

Het slachtoffer reed in zijn zilverkleurige BMW op de A16 door de Drechttunnel toen er een donkerkleurige Peugeot 107 naast hem kwam rijden. In de auto zaten twee mannen, waarvan de bijrijder het slachtoffer een politiepas toonde en hem sommeerde richting parkeerplaats te rijden. Het slachtoffer dacht met echte politieagenten te maken te hebben en deed wat hem gevraagd werd.

- Advertisement -

‘Te hard gereden’
Het slachtoffer en de verdachten stopten beiden op het parkeerterrein behorende bij het tankstation Zuidpunt, vlakbij de Moerdijk. Op de parkeerplaats werd het slachtoffer verteld dat hij te hard heeft gereden en daarom een boete krijgt. Het slachtoffer, de bestuurder van de BMW, gaf aan dit niet te kunnen betalen. De nepagenten zeggen de man dan dat zijn auto in beslag wordt genomen en rijden vervolgens met de auto weg. Het slachtoffer bleef verbouwereerd achter en sprak een vrachtwagenchauffeur aan die met zijn wagen ernaast stond. Omdat de man het toch niet helemaal vertrouwt belt hij op 5 december de politie. Toen bleek dat de man opgelicht was en met nep agenten te maken had.

De politie komt graag in contact met mensen die donderdagavond 4 december rond 20:00 uur iets gezien hebben op de parkeerplaats van benzinestation Zuidpunt, vlak voor de Moerdijk. Ook spreekt de politie graag met de vrachtwagen chauffeur die waarschijnlijk het hele incident gezien heeft. Dat kan via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Signalementen
De bestuurder droeg een witte blouse met op de borst de tekst ‘politie’. Ook droeg hij een blauwe stropdas en broek. Aan zijn riem droeg hij een busje pepperspray en een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De bestuurder was blank en had kort, donkerblond haar dat opzij was gekamd. Hij had een smal gezicht. Ongeveer 30-35 jaar in 1.75/1.80 m lang.
De bijrijder was ook blank en had kort zwart haar, plat op zijn hoofd. Deze man had een boller gezicht en een gezet postuur. De bijrijder was tussen de 1.70 en 1.75 lang en tussen de 30 en 35 jaar oud.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor brand in crematorium Essenhof Dordrecht

Dordrecht - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een brand op het dak van een crematorium op de...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen verdachten drugs- en vuurwapenhandel in Dordrecht

Dordrecht - Dinsdagmiddag zijn op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht twee jongens aangehouden op verdenking van vuurwapenhandel. Het...

Politie houdt man (30) aan voor schietpartij met gewonde Breitnerstraat Dordrecht

Dordrecht - Een 19-jarige man werd op vrijdag 2 februari om 16.30 uur beschoten op de Breitnerstraat in...

Explosie doet ramen sneuvelen bij bedrijfspand Vierlinghstraat Dordrecht

Dordrecht - Bij een bedrijfspand aan de Vierlinghstraat in Dordrecht is afgelopen nacht rond 04.30 uur een explosief...