Wederom kat in sluis Gouderaksedijk Gouda

zaterdag 13 december 2014 15:42

Gouda – Om half tien op zaterdagochtend werden de tankautospuit en de duikers van brandweer Gouda opgeroepen voor een dier in de problemen aan de Gouderaksedijk in Gouda. Even later werd ook de autoladder opgeroepen ter assistentie.

Ter plaatse bleek een kat in een sluis te zwemmen die de Hollandsche IJssel met de Stolwijkse Vaart verbindt. Mede doordat de sluisdeuren zijn gesloten kon de kat hier nooit zelf uitkomen waarna dierenambulance en brandweer werden gevraagd voor deze klus.

Een duiker werd met een kabel aan de autoladder bevestigd zodat de duiker naar beneden de sluis ingehesen kon worden. Aldaar bleek het nog een hele klus om het dier te pakken te krijgen maar uiteindelijk lukte dit. Onder luid geklap werd de duiker snel omhoog gehesen en probeerde men de drijfnatte kat in een kooi van de dierenambulance te stoppen. Echter wist de poes te ontglippen en vluchtte weg. Het personeel van de dierenambulance had het dier graag even nader onderzocht maar het belangrijkste voor de hulpverleners was dat de kat in ieder geval weer vrij was waarna alle hulpverleners retour gingen.

Enkele weken geleden werd de brandweer, ook op zaterdagochtend, opgeroepen voor ook een kat in precies dezelfde sluis. Toen de brandweer aldaar ter plaatse kwam was de kat toen al bevrijdt door omstanders met een bootje. Of er meerdere katten zijn die daar graag zwemmen of er één hardleers is, is niet bekend.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

image

image

image

image

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Wederom kat in sluis Gouderaksedijk Gouda
Schrijver:

 

 

Gouda – Om half tien op zaterdagochtend werden de tankautospuit en de duikers van brandweer Gouda opgeroepen voor een dier in de problemen aan de Gouderaksedijk in Gouda. Even later werd ook de autoladder opgeroepen ter assistentie.

Ter plaatse bleek een kat in een sluis te zwemmen die de Hollandsche IJssel met de Stolwijkse Vaart verbindt. Mede doordat de sluisdeuren zijn gesloten kon de kat hier nooit zelf uitkomen waarna dierenambulance en brandweer werden gevraagd voor deze klus.

Een duiker werd met een kabel aan de autoladder bevestigd zodat de duiker naar beneden de sluis ingehesen kon worden. Aldaar bleek het nog een hele klus om het dier te pakken te krijgen maar uiteindelijk lukte dit. Onder luid geklap werd de duiker snel omhoog gehesen en probeerde men de drijfnatte kat in een kooi van de dierenambulance te stoppen. Echter wist de poes te ontglippen en vluchtte weg. Het personeel van de dierenambulance had het dier graag even nader onderzocht maar het belangrijkste voor de hulpverleners was dat de kat in ieder geval weer vrij was waarna alle hulpverleners retour gingen.

Enkele weken geleden werd de brandweer, ook op zaterdagochtend, opgeroepen voor ook een kat in precies dezelfde sluis. Toen de brandweer aldaar ter plaatse kwam was de kat toen al bevrijdt door omstanders met een bootje. Of er meerdere katten zijn die daar graag zwemmen of er één hardleers is, is niet bekend.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

image

image

image

image

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!