Wegpiraten aan de kant tijdens controle in Noord – Holland

Date:

Deel bericht:

Noord-Holland – De onopvallende videosurveillanten hebben vrijdag hun handen vol gehad aan weggebruikers die gevaarlijke situaties veroorzaakten voor hun medeweggebruikers.

De videosurveillanten van de politie controleerden het rijgedrag van weggebruikers op o.a. de A4, A5, A7, A8, A9 en de A10 en op een tiental N-wegen. Handheld bellen, rijden door rood, maar ook extreme hardrijders die het overig verkeer hinderden werden aan de kant gezet en een enkeling werd op kenteken bekeurd. Ook kleefgedrag bij hoge snelheden werd door de videosurveillanten aangepakt: overtreders werden aan de kant gezet, beboet en geconfronteerd met de beelden van hun eigen onveilige rijgedrag. Dit gebeurde o.a. op de A8 bij Zaanstad, de A10 bij Amsterdam, op de N208 ter hoogte van Velsen en op de Amsterdamse Vaart in Haarlem.
Weggebruikers met dit gevaarlijke rijgedrag vielen dan ook direct op bij de videosurveillanten. Na de confrontatie met de videobeelden en een gesprek over hun rijgedrag, konden de wegmisbruikers hun weg vervolgen, met proces-verbaal op zak.
In veel gevallen schrikken weggebruikers van hun eigen rijgedrag, als de videosurveillanten hen confronteren met de gemaakte videobeelden. In een aantal gevallen leidt dit tot bewustwording en verbetering van het rijgedrag.

- Advertisement -

Zwaar beschonken achter het stuur
Op de Waterlinie in Beverwijk troffen de videosurveillanten vrijdagmiddag rond 14.45 uur een slaperige automobilist aan in zijn auto. Tijdens het aanspreken van de man, namen de politiemannen een zware alcohollucht waar. Daarom namen ze een blaastest af, waaruit bleek dat de slaperige man ernstig onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat de man niet in zijn auto reed, maar geparkeerd stond, kreeg de man een rijverbod van 18 uren en verboden zij de man om te gaan rijden met zijn auto.
De videosurveillanten waren er echter niet van overtuigd dat deze man zich daadwerkelijk aan het verbod zou houden. Samen met politiemensen uit Beverwijk wisten zij binnen een half uur deze man aan te houden, toen hij op de A9 reed. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar uit de ademanalysetest bleek dat hij zo ernstig onder invloed verkeerde, dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal gemaakt en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Behalve het proces-verbaal kreeg de man nog een fikse prent mee voor het rijden tijdens een rijverbod.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege windstoten

Het KNMI heeft voor de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland code geel uitgegeven. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur worden...

Man aangehouden voor oproepen A12-blokkade bij Den Haag

Den Haag, Castricum - Donderdag 19 januari heeft de politie een 47-jarige man uit Castricum aangehouden, omdat hij...

Rotterdamse vrouw aangehouden voor betrokkenheid overval met dodelijke afloop in Berkhout

Rotterdam, Berkhout - De politie heeft 23 mei een Rotterdamse vrouw (39) aangehouden in het onderzoek naar een...

Man (36) ernstig gewond na steekpartij bij asielzoekerscentrum Amstelstraat Winterswijk

Winterswijk - Een 36-jarige man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij bij een asielzoekerscentrum in Winterswijk werd...