zaterdag, september 18, 2021
14.6 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Wegpiraten aan de kant tijdens controle in Noord – Holland

Noord-Holland – De onopvallende videosurveillanten hebben vrijdag hun handen vol gehad aan weggebruikers die gevaarlijke situaties veroorzaakten voor hun medeweggebruikers.

De videosurveillanten van de politie controleerden het rijgedrag van weggebruikers op o.a. de A4, A5, A7, A8, A9 en de A10 en op een tiental N-wegen. Handheld bellen, rijden door rood, maar ook extreme hardrijders die het overig verkeer hinderden werden aan de kant gezet en een enkeling werd op kenteken bekeurd. Ook kleefgedrag bij hoge snelheden werd door de videosurveillanten aangepakt: overtreders werden aan de kant gezet, beboet en geconfronteerd met de beelden van hun eigen onveilige rijgedrag. Dit gebeurde o.a. op de A8 bij Zaanstad, de A10 bij Amsterdam, op de N208 ter hoogte van Velsen en op de Amsterdamse Vaart in Haarlem.
Weggebruikers met dit gevaarlijke rijgedrag vielen dan ook direct op bij de videosurveillanten. Na de confrontatie met de videobeelden en een gesprek over hun rijgedrag, konden de wegmisbruikers hun weg vervolgen, met proces-verbaal op zak.
In veel gevallen schrikken weggebruikers van hun eigen rijgedrag, als de videosurveillanten hen confronteren met de gemaakte videobeelden. In een aantal gevallen leidt dit tot bewustwording en verbetering van het rijgedrag.

Zwaar beschonken achter het stuur
Op de Waterlinie in Beverwijk troffen de videosurveillanten vrijdagmiddag rond 14.45 uur een slaperige automobilist aan in zijn auto. Tijdens het aanspreken van de man, namen de politiemannen een zware alcohollucht waar. Daarom namen ze een blaastest af, waaruit bleek dat de slaperige man ernstig onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat de man niet in zijn auto reed, maar geparkeerd stond, kreeg de man een rijverbod van 18 uren en verboden zij de man om te gaan rijden met zijn auto.
De videosurveillanten waren er echter niet van overtuigd dat deze man zich daadwerkelijk aan het verbod zou houden. Samen met politiemensen uit Beverwijk wisten zij binnen een half uur deze man aan te houden, toen hij op de A9 reed. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar uit de ademanalysetest bleek dat hij zo ernstig onder invloed verkeerde, dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal gemaakt en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Behalve het proces-verbaal kreeg de man nog een fikse prent mee voor het rijden tijdens een rijverbod.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit [...]

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat [...]

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg