Meerdere aanhoudingen en gewonden tijdens onrustige horecanacht in Leeuwarden

zondag 14 december 2014 11:15

Leeuwarden – De politie heeft zaterdagnacht op het Ruiterskwartier verschillende keren moeten ingrijpen tijdens ruzies en vechtpartijen. Het begin van de nacht verliep rustig, maar naarmate de nacht verstreek namen de incidenten toe. Er waren veel mensen op straat die bleven hangen en voor problemen zorgden. Ook de portiers en ambulanceverpleegkundigen hadden een drukke nacht. Uiteindelijk werden meerdere aanhoudingen verricht.

Bij een café op het Ruiterskwartier mondde een ruzie tussen twee ex-geliefden uit in een mishandeling. Een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden sloeg haar 22-jarige ex uit Leeuwarden met een glas in zijn gezicht. Hij moest voor behandeling per ambulance naar een ziekenhuis. Wat ieders rol is geweest, is punt van onderzoek.

In een andere kroeg op het Ruiterskwartier werd een 35-jarige man uit Leeuwarden tijdens een ruzie in zijn gezicht gestoken met een glas. Hij gaf direct aan geen aangifte te willen doen. Toch worden camerabeelden beoordeeld om eventueel een onderzoek in te stellen. Een 28-jarige man uit Leeuwarden werd door zowel het slachtoffer als een portier aangewezen als verdachte. Nader onderzoek moet het verdere verloop uitwijzen. Ook hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Een 24-jarige man uit Zwaagwesteinde werd door portiers in bedwang gehouden omdat hij zich vervelend bleef gedragen. De horecamedewerkers waren bezig met een vriend van hem die mogelijk een mishandeling had gepleegd. De 24-jarige meende zijn vriend te moeten helpen maar ging hierbij te ver. Hij werd aan agenten overgedragen. Na een paar uur cel mocht hij het bureau weer verlaten. Wel met een bekeuring op zak. Een 22-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden en kreeg een bekeuring mee naar huis omdat ook hij zich vervelend gedroeg terwijl agenten een ruzie probeerde te sussen. Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden was betrokken bij een opstootje. Agenten probeerden de boel te sussen, maar de man wilde steeds verhaal halen bij de tegenpartij. Na meerdere waarschuwingen was de maat vol. Hij werd vastgepakt waarna hij volledig door het lint ging. De man werd uiteindelijk overmeesterd. In de politiecel ging de man opnieuw door het lint waarbij hij zichzelf verwondde. Toen hij uiteindelijk was gekalmeerd, mocht hij de cel weer uit. Ook hij kreeg een bekeuring mee.

 

0 reacties

Meerdere aanhoudingen en gewonden tijdens onrustige horecanacht in Leeuwarden
Schrijver:

 

 

Leeuwarden – De politie heeft zaterdagnacht op het Ruiterskwartier verschillende keren moeten ingrijpen tijdens ruzies en vechtpartijen. Het begin van de nacht verliep rustig, maar naarmate de nacht verstreek namen de incidenten toe. Er waren veel mensen op straat die bleven hangen en voor problemen zorgden. Ook de portiers en ambulanceverpleegkundigen hadden een drukke nacht. Uiteindelijk werden meerdere aanhoudingen verricht.

Bij een café op het Ruiterskwartier mondde een ruzie tussen twee ex-geliefden uit in een mishandeling. Een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden sloeg haar 22-jarige ex uit Leeuwarden met een glas in zijn gezicht. Hij moest voor behandeling per ambulance naar een ziekenhuis. Wat ieders rol is geweest, is punt van onderzoek.

In een andere kroeg op het Ruiterskwartier werd een 35-jarige man uit Leeuwarden tijdens een ruzie in zijn gezicht gestoken met een glas. Hij gaf direct aan geen aangifte te willen doen. Toch worden camerabeelden beoordeeld om eventueel een onderzoek in te stellen. Een 28-jarige man uit Leeuwarden werd door zowel het slachtoffer als een portier aangewezen als verdachte. Nader onderzoek moet het verdere verloop uitwijzen. Ook hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Een 24-jarige man uit Zwaagwesteinde werd door portiers in bedwang gehouden omdat hij zich vervelend bleef gedragen. De horecamedewerkers waren bezig met een vriend van hem die mogelijk een mishandeling had gepleegd. De 24-jarige meende zijn vriend te moeten helpen maar ging hierbij te ver. Hij werd aan agenten overgedragen. Na een paar uur cel mocht hij het bureau weer verlaten. Wel met een bekeuring op zak. Een 22-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden en kreeg een bekeuring mee naar huis omdat ook hij zich vervelend gedroeg terwijl agenten een ruzie probeerde te sussen. Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden was betrokken bij een opstootje. Agenten probeerden de boel te sussen, maar de man wilde steeds verhaal halen bij de tegenpartij. Na meerdere waarschuwingen was de maat vol. Hij werd vastgepakt waarna hij volledig door het lint ging. De man werd uiteindelijk overmeesterd. In de politiecel ging de man opnieuw door het lint waarbij hij zichzelf verwondde. Toen hij uiteindelijk was gekalmeerd, mocht hij de cel weer uit. Ook hij kreeg een bekeuring mee.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!