Politie zet opnieuw groen licht in tegen inbraken in Maassluis

maandag 15 december 2014 13:38

Maassluis – De politie probeert op vele manieren inbraken te voorkomen; door onder andere gerichte surveillances, controles en het opsporen en aanhouden van daders. Vorig jaar werd proef ge-draaid met een extra maatregel: de inzet van het groene licht op surveillerende politieauto’s. Het groene licht werd door bewoners positief ontvangen en daarom dit jaar opnieuw ingezet.

Een woninginbraak is een ingrijpende situatie en heeft een grote impact. Het tegengaan van woninginbraken heeft daarom een hoge prioriteit. Net als in andere gemeenten zet de politie in Maassluis fors in op het tegengaan van inbraken.

Forse inzet
Er wordt gesurveilleerd op plekken waar het nodig is en op de tijden waar het nodig is. Er wordt nauw samengewerkt met gemeenten en woningbouwverenigingen om het inbrekers zo moeilijk en onaantrekkelijk mogelijk te maken. Bewoners krijgen preventietips over wat zij zelf verder nog kunnen doen en worden opgeroepen om verdachte situaties zo snel mogelijk te melden via 112. En als er onverhoopt toch is ingebroken, zet de politie met onder andere buurt- en sporenonderzoek in op het vangen van de boef.

Groen licht
Bewoners en de politie zijn op zoek gegaan naar innovatieve middelen om inbraken tegen te gaan. De bewoners hebben hun krachten gebundeld door in de buurt Whats-app groepen op te zetten. Bewoners kunnen elkaar op deze wijze snel en doeltreffend informeren over verdachte situaties in de wijk.

De politie heeft vorig jaar bij wijze van proef het groene licht ingezet. Politieauto’s reden tijdens de surveillance met het groene zwaailicht aan. Uit de evaluatie bleek dat bewoners de politie beter zichtbaar vonden en door de verbeterde zichtbaarheid ook sneller geneigd waren verdachte situaties aan de politie te melden.

De inzet van het groene licht gebeurt van zonsondergang tot zonsopgang in gebieden waar inbraken voorkomen.

Maatregelen
De politie wil bewoners aansporen om extra alert te zijn bij het verlaten van hun woning. Zit de deur goed op slot en zijn de tijdschakelaars voor de verlichting aangezet?
Meer weten over maatregelen tegen een woninginbraak? http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

 

0 reacties

Politie zet opnieuw groen licht in tegen inbraken in Maassluis
Schrijver:

 

 

Maassluis – De politie probeert op vele manieren inbraken te voorkomen; door onder andere gerichte surveillances, controles en het opsporen en aanhouden van daders. Vorig jaar werd proef ge-draaid met een extra maatregel: de inzet van het groene licht op surveillerende politieauto’s. Het groene licht werd door bewoners positief ontvangen en daarom dit jaar opnieuw ingezet.

Een woninginbraak is een ingrijpende situatie en heeft een grote impact. Het tegengaan van woninginbraken heeft daarom een hoge prioriteit. Net als in andere gemeenten zet de politie in Maassluis fors in op het tegengaan van inbraken.

Forse inzet
Er wordt gesurveilleerd op plekken waar het nodig is en op de tijden waar het nodig is. Er wordt nauw samengewerkt met gemeenten en woningbouwverenigingen om het inbrekers zo moeilijk en onaantrekkelijk mogelijk te maken. Bewoners krijgen preventietips over wat zij zelf verder nog kunnen doen en worden opgeroepen om verdachte situaties zo snel mogelijk te melden via 112. En als er onverhoopt toch is ingebroken, zet de politie met onder andere buurt- en sporenonderzoek in op het vangen van de boef.

Groen licht
Bewoners en de politie zijn op zoek gegaan naar innovatieve middelen om inbraken tegen te gaan. De bewoners hebben hun krachten gebundeld door in de buurt Whats-app groepen op te zetten. Bewoners kunnen elkaar op deze wijze snel en doeltreffend informeren over verdachte situaties in de wijk.

De politie heeft vorig jaar bij wijze van proef het groene licht ingezet. Politieauto’s reden tijdens de surveillance met het groene zwaailicht aan. Uit de evaluatie bleek dat bewoners de politie beter zichtbaar vonden en door de verbeterde zichtbaarheid ook sneller geneigd waren verdachte situaties aan de politie te melden.

De inzet van het groene licht gebeurt van zonsondergang tot zonsopgang in gebieden waar inbraken voorkomen.

Maatregelen
De politie wil bewoners aansporen om extra alert te zijn bij het verlaten van hun woning. Zit de deur goed op slot en zijn de tijdschakelaars voor de verlichting aangezet?
Meer weten over maatregelen tegen een woninginbraak? http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!