Rijswijks trio krijgt fikse boetes na belediging agenten

maandag 15 december 2014 12:43

Delft – Drie Rijswijkers (19, 20 en 21 jaar) kregen zondag 14 december een fikse boete opgelegd toen zij op de Kromstraat agenten uitscholden.

De agenten surveilleerden op straat toen zij om 03.30 uur het groepje in de Kromstraat aanspraken op hun gedrag. De agenten verzochten het trio om de straat te verlaten omdat zij zich kennelijk misdroegen. In plaats van aan de aanwijzingen van de agenten gehoor te geven, scholden zij de agenten uit. Die voelden zich daardoor beledigd en hielden het trio aan. Zij kregen aan het bureau een geldboete van 340 euro de man opgelegd.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) verdubbelt het Openbaar Ministerie de strafmaat.

 

0 reacties

Rijswijks trio krijgt fikse boetes na belediging agenten
Schrijver:

 

 

Delft – Drie Rijswijkers (19, 20 en 21 jaar) kregen zondag 14 december een fikse boete opgelegd toen zij op de Kromstraat agenten uitscholden.

De agenten surveilleerden op straat toen zij om 03.30 uur het groepje in de Kromstraat aanspraken op hun gedrag. De agenten verzochten het trio om de straat te verlaten omdat zij zich kennelijk misdroegen. In plaats van aan de aanwijzingen van de agenten gehoor te geven, scholden zij de agenten uit. Die voelden zich daardoor beledigd en hielden het trio aan. Zij kregen aan het bureau een geldboete van 340 euro de man opgelegd.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) verdubbelt het Openbaar Ministerie de strafmaat.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!