Valse overvalmelding Mc Donald Delft leidt tot inzet politie

maandag 15 december 2014 14:42
politieheli-wen.jpg

Delft – Politieagenten hielden zondag 14 december een 15-jarig meisje aan die kort daarvoor een valse overvalmelding had doorgegeven.

Politieagenten onderzochten om 20.05 uur een melding waarbij sprake zou zijn van een gewapende overval op de Mac Donalds aan de Paradijspoort/Molslaan. Vrijwel gelijktijdig vonden in de regio Den Haag nog twee gewapende overvallen plaats. De melder gaf daarbij een goed signalement van de overvaller die nog in de zaak aanwezig was. Meerdere politie-eenheden gingen terecht ter plaatse en namen een strategische positie in rond het pand. Vrijwel direct daarna zagen zij dat een man die aan het signalement voldeed, het pand hard rennend verliet. Hij werd door de agenten gesommeerd te stoppen en direct onder schot genomen. De man gaf zich direct over en kon worden aangehouden. Vrijwel direct bleek dat het een valse melding betrof. De man ging mee naar het politiebureau waar agenten hem de situatie uitlegden en aan nazorg deden. De melding was vermoedelijk gedaan door een groep jongeren die eerder op de dag met de man oneindigheid hadden gehad vanwege een gestolen fiets.

Aanhouding melder
De politie nam de zaak direct hoog op en onderzocht de melding. Die leidde de agenten naar een 15-jarige meisje uit Delft. Zij werd direct aangehouden en de politie maakte proces-verbaal tegen haar op wegens het nodeloos alarmeren en het doen van een valse melding.

 

0 reacties

Valse overvalmelding Mc Donald Delft leidt tot inzet politie
Schrijver:

 

politieheli-wen.jpg 

Delft – Politieagenten hielden zondag 14 december een 15-jarig meisje aan die kort daarvoor een valse overvalmelding had doorgegeven.

Politieagenten onderzochten om 20.05 uur een melding waarbij sprake zou zijn van een gewapende overval op de Mac Donalds aan de Paradijspoort/Molslaan. Vrijwel gelijktijdig vonden in de regio Den Haag nog twee gewapende overvallen plaats. De melder gaf daarbij een goed signalement van de overvaller die nog in de zaak aanwezig was. Meerdere politie-eenheden gingen terecht ter plaatse en namen een strategische positie in rond het pand. Vrijwel direct daarna zagen zij dat een man die aan het signalement voldeed, het pand hard rennend verliet. Hij werd door de agenten gesommeerd te stoppen en direct onder schot genomen. De man gaf zich direct over en kon worden aangehouden. Vrijwel direct bleek dat het een valse melding betrof. De man ging mee naar het politiebureau waar agenten hem de situatie uitlegden en aan nazorg deden. De melding was vermoedelijk gedaan door een groep jongeren die eerder op de dag met de man oneindigheid hadden gehad vanwege een gestolen fiets.

Aanhouding melder
De politie nam de zaak direct hoog op en onderzocht de melding. Die leidde de agenten naar een 15-jarige meisje uit Delft. Zij werd direct aangehouden en de politie maakte proces-verbaal tegen haar op wegens het nodeloos alarmeren en het doen van een valse melding.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!