Valse overvalmelding Mc Donald Delft leidt tot inzet politie

Date:

Deel bericht:

Delft – Politieagenten hielden zondag 14 december een 15-jarig meisje aan die kort daarvoor een valse overvalmelding had doorgegeven.

Politieagenten onderzochten om 20.05 uur een melding waarbij sprake zou zijn van een gewapende overval op de Mac Donalds aan de Paradijspoort/Molslaan. Vrijwel gelijktijdig vonden in de regio Den Haag nog twee gewapende overvallen plaats. De melder gaf daarbij een goed signalement van de overvaller die nog in de zaak aanwezig was. Meerdere politie-eenheden gingen terecht ter plaatse en namen een strategische positie in rond het pand. Vrijwel direct daarna zagen zij dat een man die aan het signalement voldeed, het pand hard rennend verliet. Hij werd door de agenten gesommeerd te stoppen en direct onder schot genomen. De man gaf zich direct over en kon worden aangehouden. Vrijwel direct bleek dat het een valse melding betrof. De man ging mee naar het politiebureau waar agenten hem de situatie uitlegden en aan nazorg deden. De melding was vermoedelijk gedaan door een groep jongeren die eerder op de dag met de man oneindigheid hadden gehad vanwege een gestolen fiets.

- Advertisement -

Aanhouding melder
De politie nam de zaak direct hoog op en onderzocht de melding. Die leidde de agenten naar een 15-jarige meisje uit Delft. Zij werd direct aangehouden en de politie maakte proces-verbaal tegen haar op wegens het nodeloos alarmeren en het doen van een valse melding.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Delftenaar duwt man op spoor bij station Vlissingen

Vlissingen, Delft - De Politie heeft een 21-jarige man uit Delft aangehouden. De man wordt ervan verdacht iemand...

Man zwaargewond na steekpartij in Delft op eerste kerstdag

Delft - Op maandagavond 25 december, eerste kerstdag, is in Delft een man zwaargewond geraakt bij een steekincident....

Verdachte van steekpartij vlucht in bestelbus en veroorzaakt meerdere aanrijdingen

Delft / Rijswijk - Rond 18.30 uur vond woensdag 19 juli bij een ziekenhuis aan de Reinier de...

Ouders bevallen van dochtertje Bente op afrit A13 bij Delft

Wanneer je later gevraagd wordt waar je kind is geboren, dan hebben de ouders van  een kersverse dochter...