Drugsactie: 100 kilo amfetamine, 2 kilo xtc-pillen en vier aanhoudingen
via

 

 

Gaslek bij graafwerkzaamheden in Waddinxveen

Gaslek bij graafwerkzaamheden in Waddinxveen

Waddinxveen - Zaterdag 22 februari is rond 16.50 uur een gaslek ontstaan voor een woning aan De Vissershoeve. Het lek is vermoedelijk ontstaan bij graafwerkzaamheden in de voortuin. De brandweer heeft metingen verricht en het lek gedicht. De straat was tijdelijk...

Gewonde na steekpartij Raam Gouda

Gewonde na steekpartij Raam Gouda

Gouda - Op het Raam in Gouda heeft  zaterdagmorgen 22 februari rond 8.30 uur in een woning een steekpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer is daarbij dusdanig gewond geraakt dat deze voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. Er is één persoon aangehouden voor...

Nieuwenhagen – Bij een gezamenlijke drugsactie van het Team Ondermijning Limburg en de recherche heeft de politie maandagavond ongeveer 100 kilo amfetamine aangetroffen in een schuur achter een woning aan de Margrietstraat. Daarnaast troffen de rechercheurs in totaal 2 kilo xtc-pillen en jerrycans met vloeistoffen aan. Bij de actie zijn vier mannen opgepakt. Het gaat om de twee bewoners en een 19-jarige en 38-jarige man uit Heerlen. De waarde van de amfetamine loopt in de tonnen.

Op het Sunplein in Nieuwenhagen vond maandagmiddag een overdracht plaats van enkele plastic zakken met daarin flessen grondstof, bestemd voor de productie van synthetische drugs. De grondstoffen werden overgedragen aan de twee genoemde mannen uit Heerlen. Zij werden direct aangehouden en ook hun auto’s zijn in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat de zakken afkomstig waren uit het pand aan de Margrietstraat. Bij een doorzoeking in het schuurtje achter die woning kwamen tientallen gesealde pakketjes met amfetamine aan het licht. De politie schat de totale hoeveelheid op zo’n 100 kilo. In de woning vond de politie vervolgens totaal 2 kilo aan xtc-pillen. Ook kwam een neppistool en een boksbeugel tevoorschijn. In de schuur stonden verder ongeveer 25 jerrycans. Vijf van die jerrycans waren gevuld met vloeistoffen, zoals zwavelzuur, die nodig zijn om synthetische drugs te maken. De twee bewoners zijn aangehouden. Een van de bewoners probeerde in eerste instantie te vluchten, maar werd na een korte achtervolging alsnog aangehouden.

Mogelijk meer aanhoudingen
Alle vier de verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Team Ondermijning Limburg is druk bezig met de verhoren. Verder vindt sporenonderzoek plaats aan de inbeslag genomen auto’s en goederen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondermijningsteam
Deze actie sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

 

Drugsactie: 100 kilo amfetamine, 2 kilo xtc-pillen en vier aanhoudingen
Schrijver:

 

 

Nieuwenhagen – Bij een gezamenlijke drugsactie van het Team Ondermijning Limburg en de recherche heeft de politie maandagavond ongeveer 100 kilo amfetamine aangetroffen in een schuur achter een woning aan de Margrietstraat. Daarnaast troffen de rechercheurs in totaal 2 kilo xtc-pillen en jerrycans met vloeistoffen aan. Bij de actie zijn vier mannen opgepakt. Het gaat om de twee bewoners en een 19-jarige en 38-jarige man uit Heerlen. De waarde van de amfetamine loopt in de tonnen.

Op het Sunplein in Nieuwenhagen vond maandagmiddag een overdracht plaats van enkele plastic zakken met daarin flessen grondstof, bestemd voor de productie van synthetische drugs. De grondstoffen werden overgedragen aan de twee genoemde mannen uit Heerlen. Zij werden direct aangehouden en ook hun auto’s zijn in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat de zakken afkomstig waren uit het pand aan de Margrietstraat. Bij een doorzoeking in het schuurtje achter die woning kwamen tientallen gesealde pakketjes met amfetamine aan het licht. De politie schat de totale hoeveelheid op zo’n 100 kilo. In de woning vond de politie vervolgens totaal 2 kilo aan xtc-pillen. Ook kwam een neppistool en een boksbeugel tevoorschijn. In de schuur stonden verder ongeveer 25 jerrycans. Vijf van die jerrycans waren gevuld met vloeistoffen, zoals zwavelzuur, die nodig zijn om synthetische drugs te maken. De twee bewoners zijn aangehouden. Een van de bewoners probeerde in eerste instantie te vluchten, maar werd na een korte achtervolging alsnog aangehouden.

Mogelijk meer aanhoudingen
Alle vier de verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Team Ondermijning Limburg is druk bezig met de verhoren. Verder vindt sporenonderzoek plaats aan de inbeslag genomen auto’s en goederen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondermijningsteam
Deze actie sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

 

Gaslek bij graafwerkzaamheden in Waddinxveen

Gaslek bij graafwerkzaamheden in Waddinxveen

Waddinxveen - Zaterdag 22 februari is rond 16.50 uur een gaslek ontstaan voor een woning aan De Vissershoeve. Het lek is vermoedelijk ontstaan bij graafwerkzaamheden in de voortuin. De brandweer heeft metingen verricht en het lek gedicht. De straat was tijdelijk...

Gewonde na steekpartij Raam Gouda

Gewonde na steekpartij Raam Gouda

Gouda - Op het Raam in Gouda heeft  zaterdagmorgen 22 februari rond 8.30 uur in een woning een steekpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer is daarbij dusdanig gewond geraakt dat deze voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. Er is één persoon aangehouden voor...