Ernstige overlast voor bewoners na springen waterleiding Albert Cuypstraat Capelle aan den IJssel

dinsdag 16 december 2014 19:06

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Dinsdagmiddag is veel overlast voor de bewoners in de Albert Cuypstraat ontstaan. Door een gesprongen waterleiding moesten met spoed een aantal voertuigen worden verplaatst omdat er inzakkingsgevaar was ontstaan. Evides kwam ter plaatse en wist samen met de brandweer de druk van de leiding af te halen. Een berger en medewerkers van Handhaving hadden ondertussen de voertuigen al verplaatst. 

Medewerkers van Handhaving zorgden voor een veilige afzetting zodat Evides hun werk kon doen. Een groot aantal huishoudens in de Albert Cuypstraat en een stuk van de Rubenssingel hadden door de lekkage geen water. Dit zou inmiddels zijn moeten hersteld. Na controle bleek de schade echter groter dan verwacht. De straattegel zweven letterlijk boven de grond. Onder sommige stenen zat ongeveer 30cm ruimte. De gehele straatbedekking zal eruit moeten worden gehaald om vervolgens weer te worden teruggelegd.

Omdat het niet mogelijk was om de straat en de panden aan de voorzijde te betreden, hebben Handhaving en de brandweer een doorgang aan de achterzijde gerealiseerd. Sommige paaltjes werden weggehaald zodat hulpdiensten met hun voertuig in geval van noodsituaties wel bij de betreffende woningen kunnen komen. Waardoor het lek was ontstaan is niet bekend. Meestal springen als gevolg van een harde grond en de kou, waterleidingen die inmiddels zijn versleten.

Foto’s : Handhaving Capelle

B4-h6Z-IYAINRvx B4-h6jPIgAAsjjq B4-nI8CCQAEDpxt B4-nJvvCEAAI6kZ B4-nIEPCUAARBNV B4-nG5xCYAA2Pc4 B4-uDjgIQAAfF3e

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Ernstige overlast voor bewoners na springen waterleiding Albert Cuypstraat Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Dinsdagmiddag is veel overlast voor de bewoners in de Albert Cuypstraat ontstaan. Door een gesprongen waterleiding moesten met spoed een aantal voertuigen worden verplaatst omdat er inzakkingsgevaar was ontstaan. Evides kwam ter plaatse en wist samen met de brandweer de druk van de leiding af te halen. Een berger en medewerkers van Handhaving hadden ondertussen de voertuigen al verplaatst. 

Medewerkers van Handhaving zorgden voor een veilige afzetting zodat Evides hun werk kon doen. Een groot aantal huishoudens in de Albert Cuypstraat en een stuk van de Rubenssingel hadden door de lekkage geen water. Dit zou inmiddels zijn moeten hersteld. Na controle bleek de schade echter groter dan verwacht. De straattegel zweven letterlijk boven de grond. Onder sommige stenen zat ongeveer 30cm ruimte. De gehele straatbedekking zal eruit moeten worden gehaald om vervolgens weer te worden teruggelegd.

Omdat het niet mogelijk was om de straat en de panden aan de voorzijde te betreden, hebben Handhaving en de brandweer een doorgang aan de achterzijde gerealiseerd. Sommige paaltjes werden weggehaald zodat hulpdiensten met hun voertuig in geval van noodsituaties wel bij de betreffende woningen kunnen komen. Waardoor het lek was ontstaan is niet bekend. Meestal springen als gevolg van een harde grond en de kou, waterleidingen die inmiddels zijn versleten.

Foto’s : Handhaving Capelle

B4-h6Z-IYAINRvx B4-h6jPIgAAsjjq B4-nI8CCQAEDpxt B4-nJvvCEAAI6kZ B4-nIEPCUAARBNV B4-nG5xCYAA2Pc4 B4-uDjgIQAAfF3e

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!