Explosieven Opruimingscommando ter plaatse voor illegaal vuurwerk woning Nijkerk

Date:

Deel bericht:

Nijkerk – De politie heeft dinsdagmiddag 16 december in een woning aan de Citroenvlinder onderzoek verricht nadat in de woning illegaal vuurwerk werd aangetroffen. De bewoner werd aangehouden.

De politie trof, na onderzoek, illegaal vuurwerk in de woning aan. Aangezien er signalen waren dat er mogelijk met dit vuurwerk was geknutseld, waardoor dit nóg gevaarlijker kon zijn, kwam het Explosieven Opruimingscommando (EOC) ter plaatse. Uit voorzorg waren ook de brandweer en ambulance aanwezig en werd de straat afgezet.

- Advertisement -

Aangetroffen vuurwerk
Het vuurwerk waaronder een doos met vlinders en een vuurwerkpot, beiden illegaal, werd ook een zelfgemaakt vuurwerk-object aangetroffen. Deze kan worden gekwalificeerd als zwaar, illegaal vuurwerk.In de woning werden ook grondstoffen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor het maken van vuurwerk.

In beslag genomen en vernietigd
Het EOC heeft het vuurwerk dinsdagavond veiliggesteld en vervolgens woensdagochtend uit de woning gehaald en in beslag genomen. Een gedeelte hiervan is woensdagochtend rond 10.30 uur in het buitengebied van Nijkerk tot ontploffing gebracht. De rest zal op een later moment worden vernietigd.

Nadat het EOC het aangetroffen vuurwerk dinsdagavond in de woning had veiliggesteld, kon de straat rond 21.00 uur weer worden vrijgegeven.

Bewoner aangehouden
De bewoner werd dinsdag aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Creatieve Rotterdammer bezorgt automobilist uit Gelderland rits bekeuringen

Rotterdam - Een rolletje tape kwam een man uit Gelderland bijna duur te staan. In korte tijd ontving...

Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi Hancateweg-West Hellendoorn

Hellendoorn - Bij een ernstig ongeluk op de Hancateweg-West in Hellendoorn is afgelopen nacht een 16-jarige jongen om...

Meerdere zwaargewonden door ongeluk met spookrijder A28 Wezep

Wezep - Bij een ernstig ongeval zijn dinsdagavond op de A28 tussen Wezep en 't Harde meerdere personen...

Dode en gewonde na ernstig ongeluk A12 Ede

Ede - Bij een ernstig ongeval op de A12 zijn zondagmorgen twee personen aangereden. Één van de slachtoffers...