Inbreker aangehouden dankzij oplettende getuige en burgernet actie Anna Paulowna

woensdag 17 december 2014 13:32

Anna Paulowna – Op dinsdagmorgen hield de politie een 20-jarige man (zonder bekend woonadres) aan op verdenking van poging tot inbraak. De man kon worden aangehouden na een goede tip van een getuige en een Burgernetmelding.

Omstreeks 08:50 uur kreeg de politie melding dat een getuige een man had gezien achter een woning aan de J. van Gijtenbeekstraat. Toen de politie de straat in kwam rijden zagen zij vanaf de straat de verdachte in de achtertuin staan. Maar de verdachte bleek te zijn verdwenen op het moment dat de politie de tuin betrad. Onmiddellijk werd een Burgernetaktie opgestart. Hierop kwam een telefoontje van een getuige die de verdachte op basis van het signalement had herkend. De verdachte liep toen op het station. Hier kon de man worden aangehouden. De politie bracht de man voor verhoor over naar het politiebureau. Hier is hij in verzekering gesteld.

Bij controle bleek dat geprobeerd was de achterdeur van de woning open te breken.

 

0 reacties

Inbreker aangehouden dankzij oplettende getuige en burgernet actie Anna Paulowna
Schrijver:

 

 

Anna Paulowna – Op dinsdagmorgen hield de politie een 20-jarige man (zonder bekend woonadres) aan op verdenking van poging tot inbraak. De man kon worden aangehouden na een goede tip van een getuige en een Burgernetmelding.

Omstreeks 08:50 uur kreeg de politie melding dat een getuige een man had gezien achter een woning aan de J. van Gijtenbeekstraat. Toen de politie de straat in kwam rijden zagen zij vanaf de straat de verdachte in de achtertuin staan. Maar de verdachte bleek te zijn verdwenen op het moment dat de politie de tuin betrad. Onmiddellijk werd een Burgernetaktie opgestart. Hierop kwam een telefoontje van een getuige die de verdachte op basis van het signalement had herkend. De verdachte liep toen op het station. Hier kon de man worden aangehouden. De politie bracht de man voor verhoor over naar het politiebureau. Hier is hij in verzekering gesteld.

Bij controle bleek dat geprobeerd was de achterdeur van de woning open te breken.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!