Vijf verdachten aangehouden bij woningoverval en aantreffen hennepkwekerij Damrif Lelystad

Date:

Deel bericht:

Lelystad – In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 december vond in een woning aan de Damrif een overval plaats. De politie hield vijf verdachten aan nadat zij een hennepplantage ontdekte.

Een buurtbewoner belde rond 04:15 uur de politie, omdat zij gegil en gestommel hoorde in de woning. Agenten kwamen ter plaatse en klopten aan. Niemand deed open, dus namen zij een kijkje achter de woning. Op dat moment zagen zij iemand met een bivakmuts lopen. De agenten gingen achter hem aan en konden hem, een 37-jarige man uit Lelystad, op het dak van de woning aanhouden.

- Advertisement -

Hierna betraden zij de woning en troffen een bewoner aan, die vastgebonden op de grond zat. De agenten roken een henneplucht en doorzochten de woning. In een kamer bleek een hennepplantage te zitten en bevonden zich drie mannen. De mannen, een 32-jarige en een 25-jarige man uit Lelystad en een 21-jarige man uit Amsterdam, werden aangehouden. Ook hield de politie de geknevelde bewoner aan voor het hebben van een hennepkwekerij. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Iets gezien of gehoord?
Mensen die meer informatie hebben over deze overval, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege windstoten

Het KNMI heeft voor de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland code geel uitgegeven. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur worden...

Man aangehouden voor oproepen A12-blokkade bij Den Haag

Den Haag, Castricum - Donderdag 19 januari heeft de politie een 47-jarige man uit Castricum aangehouden, omdat hij...

Rotterdamse vrouw aangehouden voor betrokkenheid overval met dodelijke afloop in Berkhout

Rotterdam, Berkhout - De politie heeft 23 mei een Rotterdamse vrouw (39) aangehouden in het onderzoek naar een...

Man (36) ernstig gewond na steekpartij bij asielzoekerscentrum Amstelstraat Winterswijk

Winterswijk - Een 36-jarige man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij bij een asielzoekerscentrum in Winterswijk werd...