maandag, april 12, 2021
2.7 C
Rotterdam
maandag 12 april 2021

Man mishandelt agent na aanhouding bij politiebureau Hengelo

Hengelo – Agenten hielden op zaterdag 20 december voor het politiebureau in Hengelo een 22-jarige man uit Vriezenveen aan. De man wordt ervan verdacht dat hij een agent mishandelde nadat hij werd aangehouden wegens belediging van de agent.

Omstreeks 02:15 uur meldden zich drie mannen aan het bureau aan de Willemstraat. Twee van hen zouden zijn mishandeld in de binnenstad. Nadat de dienstdoende agent hen de procedure had uitgelegd, verlieten de mannen het bureau. Korte tijd later kwamen de twee terug in het bureau. Eén van hen schold de agent uit. De agent sommeerde de mannen het bureau te veraten. De man uit Vriezenveen weigerde dit en bleef de agent beledigen. Samen met een collega pakte de agent de man vast om hem het bureau uit te zetten. Dit lukte met moeite omdat de man zich bleef verzetten. Buiten het bureau bleef de man zich verzetten en beledigde hij de agent opnieuw. Bij de aanhouding die daarop volgde, gebruikte de agent pepperspay om de man in bedwang te krijgen. Dit lukte, waarna hij kon worden geboeid. Terwijl hij werd afgevoerd, sloeg de man hard met zijn hoofd naar achteren, waarbij hij de agent op het voorhoofd raakte. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij hield geen letsel over aan het incident.

Hogere strafeis
Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij Beeningerstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij in de woning aan de Beeningerstraat in Rotterdam zijn zondagavond...

Duiker gereanimeerd na duikongeval in Oostvoornse meer

0
Oostvoorne - Een duiker is zondagmiddag rond 16.00 uur ernstig in de problemen gekomen, de...

Kind gewond na aanrijding Dallelaan Spijkenisse

0
Rond kwart voor drie kwam er een melding binnen van een kind dat was aangereden...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace [...]

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers [...]

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april [...]

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector' [...]

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg