Man mishandelt agent na aanhouding bij politiebureau Hengelo

Date:

Deel bericht:

Hengelo – Agenten hielden op zaterdag 20 december voor het politiebureau in Hengelo een 22-jarige man uit Vriezenveen aan. De man wordt ervan verdacht dat hij een agent mishandelde nadat hij werd aangehouden wegens belediging van de agent.

Omstreeks 02:15 uur meldden zich drie mannen aan het bureau aan de Willemstraat. Twee van hen zouden zijn mishandeld in de binnenstad. Nadat de dienstdoende agent hen de procedure had uitgelegd, verlieten de mannen het bureau. Korte tijd later kwamen de twee terug in het bureau. Eén van hen schold de agent uit. De agent sommeerde de mannen het bureau te veraten. De man uit Vriezenveen weigerde dit en bleef de agent beledigen. Samen met een collega pakte de agent de man vast om hem het bureau uit te zetten. Dit lukte met moeite omdat de man zich bleef verzetten. Buiten het bureau bleef de man zich verzetten en beledigde hij de agent opnieuw. Bij de aanhouding die daarop volgde, gebruikte de agent pepperspay om de man in bedwang te krijgen. Dit lukte, waarna hij kon worden geboeid. Terwijl hij werd afgevoerd, sloeg de man hard met zijn hoofd naar achteren, waarbij hij de agent op het voorhoofd raakte. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij hield geen letsel over aan het incident.

- Advertisement -

Hogere strafeis
Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi Hancateweg-West Hellendoorn

Hellendoorn - Bij een ernstig ongeluk op de Hancateweg-West in Hellendoorn is afgelopen nacht een 16-jarige jongen om...

Verdachte Thijs H. (27) opgepakt moordverdachte Scheveningen en Brunssummerheide

Heerlen / Den Haag - De politie was sinds woensdagavond 27 mei op zoek naar de 27-jarige Thijs...

Tiener pakt wapen van agent uit holster tijdens aanhouding in Almelo

Het is een minderjarige jongen in Almelo woensdagmiddag gelukt om het vuurwapen van een politieagent af te pakken....

Drie gewonden bij schietpartij bruiloftsfeest

Beckum - Op zaterdagavond 2 februari om 23:55 uur kreeg de politie een melding van een schietincident bij...