Man mishandelt agent na aanhouding bij politiebureau Hengelo

zaterdag 20 december 2014 15:01

Hengelo – Agenten hielden op zaterdag 20 december voor het politiebureau in Hengelo een 22-jarige man uit Vriezenveen aan. De man wordt ervan verdacht dat hij een agent mishandelde nadat hij werd aangehouden wegens belediging van de agent.

Omstreeks 02:15 uur meldden zich drie mannen aan het bureau aan de Willemstraat. Twee van hen zouden zijn mishandeld in de binnenstad. Nadat de dienstdoende agent hen de procedure had uitgelegd, verlieten de mannen het bureau. Korte tijd later kwamen de twee terug in het bureau. Eén van hen schold de agent uit. De agent sommeerde de mannen het bureau te veraten. De man uit Vriezenveen weigerde dit en bleef de agent beledigen. Samen met een collega pakte de agent de man vast om hem het bureau uit te zetten. Dit lukte met moeite omdat de man zich bleef verzetten. Buiten het bureau bleef de man zich verzetten en beledigde hij de agent opnieuw. Bij de aanhouding die daarop volgde, gebruikte de agent pepperspay om de man in bedwang te krijgen. Dit lukte, waarna hij kon worden geboeid. Terwijl hij werd afgevoerd, sloeg de man hard met zijn hoofd naar achteren, waarbij hij de agent op het voorhoofd raakte. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij hield geen letsel over aan het incident.

Hogere strafeis
Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

 

0 reacties

Man mishandelt agent na aanhouding bij politiebureau Hengelo
Schrijver:

 

 

Hengelo – Agenten hielden op zaterdag 20 december voor het politiebureau in Hengelo een 22-jarige man uit Vriezenveen aan. De man wordt ervan verdacht dat hij een agent mishandelde nadat hij werd aangehouden wegens belediging van de agent.

Omstreeks 02:15 uur meldden zich drie mannen aan het bureau aan de Willemstraat. Twee van hen zouden zijn mishandeld in de binnenstad. Nadat de dienstdoende agent hen de procedure had uitgelegd, verlieten de mannen het bureau. Korte tijd later kwamen de twee terug in het bureau. Eén van hen schold de agent uit. De agent sommeerde de mannen het bureau te veraten. De man uit Vriezenveen weigerde dit en bleef de agent beledigen. Samen met een collega pakte de agent de man vast om hem het bureau uit te zetten. Dit lukte met moeite omdat de man zich bleef verzetten. Buiten het bureau bleef de man zich verzetten en beledigde hij de agent opnieuw. Bij de aanhouding die daarop volgde, gebruikte de agent pepperspay om de man in bedwang te krijgen. Dit lukte, waarna hij kon worden geboeid. Terwijl hij werd afgevoerd, sloeg de man hard met zijn hoofd naar achteren, waarbij hij de agent op het voorhoofd raakte. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij hield geen letsel over aan het incident.

Hogere strafeis
Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!