Dronken man rijdt met golfkarretje midden op de weg in Renesse

Date:

Deel bericht:

Renesse – Afgelopen nacht is een 43-jarige man uit Renesse meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit gebeurde nadat agenten hem in beschonken toestand in een golfkarretje midden op de weg (Hoogeboomlaan) zagen rijden.

Als de surveillanten de man omstreeks 02.45 uur in zijn golfkarretje waarnemen, geven zij hem een stopteken. Er volgt echter geen enkele reactie. Zelfs niet toen het blauwe zwaailicht even wordt aangezet. Als de agenten voor de man gaan rijden, zien zij dat de verdachte achter hen met een behoorlijk gangetje een vakantiepark oprijdt. Uiteindelijk wordt hij daar staandegehouden. De man wordt vervolgens meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De score liegt er niet om. Met 880 ug/l zit hij bijna 3,9 maal boven de toegestane waarde.

- Advertisement -

Dagvaarding thuisgestuurd
De drinkebroer krijgt een dagvaarding thuisgestuurd. Bovendien krijgt hij een bekeuring voor het rijden met een golfkar op de openbare weg. Zijn rijbewijs mag hij behouden, omdat voor het rijden in een golfkarretje geen rijbewijs nodig is.

Overige overtreders
Diezelfde nacht zijn nog twee andere bestuurders meegenomen voor een ademanalyse. Een man wordt op de Hogeweg in Burgh-Haamstede betrapt op rijden onder invloed. Met een score van 660 ug/l zit hij bijna 3 maal boven de toegestane waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.
Op de Noorddijk in Bruinisse is het weer raak. Een bestuurder zit met bijna 1,8 maal (= 385 ug/l) teveel op achter het stuur. Voor deze overtreding krijgt hij een boete van 500 euro die hij onmiddellijk heeft voldaan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Code geel vanwege verwachte onweersbuien in Zuid-Holland en Zeeland

Automobilisten moeten vanaf zondagavond en maandag rekening houden met de kans op mogelijke onweersbuien in Zeeland en Zuid-Holland....

Nog vier minderjarige verdachten aangehouden voor geweldsincidenten in Zeeland

Scharendijke - De politie heeft dinsdag 10 augustus en woensdag 11 augustus weer vier verdachten aangehouden in het...

Meerdere aanhoudingen na mishandeling Dordtse tiener in Renesse

Renesse - Opnieuw was badplaats Renesse in Zeeland het toneel van geweld. Een 17-jarige jongen uit Dordrecht werd...

Vrouw (94) overleden na woningbrand Nieuwstraat Zeeland

Koewacht - Een 94-jarige vrouw is donderdag om het leven gekomen nadat er brand was ontstaan in haar...