Grote zoekactie naar overboord geslagen persoon Lek Schoonhoven

zondag 21 december 2014 18:14

Schoonhoven –  De hulpdiensten hebben zondagmorgen omstreeks half 12 tevergeefs gezocht naar een drenkeling in de Lek. Ter hoogte van Schoonhoven en Groot-Ammers was een persoon overboord geslagen van een vrachtschip. Gelijk werden er diverse hulpverleners ter plaatse gevraagd. Uit de regio’s Hollands-Midden en Zuid-Holland-Zuid kwamen er in grote getale hulpverleners ter plaatse. Ook de KNRM en de politiehelikopter zochten mee naar de drenkeling.

De kapitein zag één van zijn medewerkers op het dek lopen die plots overboord was geslagen. Hij stopte zijn boot en waarschuwde de hulpdiensten. Met onder andere warmtebeeldcamera van de politiehelikopter werd er laag over de rivier gevlogen om eventueel het slachtoffer te lokaliseren. Rond 13.00 uur was het slachtoffer nog steeds niet aangetroffen. De reddingsactie is toen omgezet in een bergingsactie, omdat de kans op overleven nihil is met deze watertemperaturen.

Een groot aantal hulpverleners vertrok halverwege de middag. De politie en Rijkswaterstaat doen nog een onderzoek met een sonarapparatuur.

Foto’s : Marco van Bemmel

image

image

image

image

image

image

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grote zoekactie naar overboord geslagen persoon Lek Schoonhoven
Schrijver:

 

 

Schoonhoven –  De hulpdiensten hebben zondagmorgen omstreeks half 12 tevergeefs gezocht naar een drenkeling in de Lek. Ter hoogte van Schoonhoven en Groot-Ammers was een persoon overboord geslagen van een vrachtschip. Gelijk werden er diverse hulpverleners ter plaatse gevraagd. Uit de regio’s Hollands-Midden en Zuid-Holland-Zuid kwamen er in grote getale hulpverleners ter plaatse. Ook de KNRM en de politiehelikopter zochten mee naar de drenkeling.

De kapitein zag één van zijn medewerkers op het dek lopen die plots overboord was geslagen. Hij stopte zijn boot en waarschuwde de hulpdiensten. Met onder andere warmtebeeldcamera van de politiehelikopter werd er laag over de rivier gevlogen om eventueel het slachtoffer te lokaliseren. Rond 13.00 uur was het slachtoffer nog steeds niet aangetroffen. De reddingsactie is toen omgezet in een bergingsactie, omdat de kans op overleven nihil is met deze watertemperaturen.

Een groot aantal hulpverleners vertrok halverwege de middag. De politie en Rijkswaterstaat doen nog een onderzoek met een sonarapparatuur.

Foto’s : Marco van Bemmel

image

image

image

image

image

image

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!