Oplettend personeel leidt tot aanhoudingen en drugsvangst Wassenaar

Date:

Share post:

Wassenaar – Dankzij oplettend personeel van een tuincentrum aan de Rijksstraatweg kon de politie vrijdag 19 december twee Italiaanse mannen aanhouden. Er is daarbij een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen. De recherche van politie Wassenaar onderzoekt de zaak.

Medewerkers van het tuincentrum maakten eerder op de dag al melding bij de politie van een verdachte situatie en spraken daarbij hun zorg uit dat hun bedrijf misschien onder de aandacht lag van personen met minder goede bedoelingen. Het personeel was deze dagen met de drukte voor kerst extra alert op verdachte situaties.

- Advertisement -

Toen personeel van het tuincentrum de twee Italianen zag staan op een achteraf plekje van het parkeerterrein werd de aandacht gelijk getrokken. Het personeel sprak het tweetal aan, dat claimde autopech te hebben. In eerste instantie werd het verhaal nog wel geloofwaardig geacht, maar dit veranderde al snel toen een ander personeelslid liet weten te hebben gezien dat één van de Italianen een tas op het parkeerterrein had verstopt, met daarin pakketjes met een witte substantie. Vreemd genoeg bleek de auto van de Italianen het op dat moment opeens weer te doen, waarna zij het op een vluchten zette.

Achtervolging
Het personeel belde direct de politie via 112 en zette zelf de achtervolging in. Agenten konden vrij snel door de meldkamer richting de melders en de verdachten gedirigeerd worden, waarna zij de twee verdachten konden aanhouden. Het bleken Italiaanse mannen van 32 en 29 jaar.

Inbeslagname
De politie stelde de verdachte pakketjes veilig. Uiteindelijk bleek het te gaan om meer dan 2,5 kilo amfetamine met een vermoedelijke straatwaarde van zo’n 27.000 euro. Ook werden een grote hoeveelheid MDMA-pillen en een groot geldbedrag in beslag genomen. De verdachten ziten nog vast en zullen maandag 22 december voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Foto: Politie.nl

Amfetamine Drugs

- Advertisement -

Gerelateerd