13-jarige aangehouden wegens diefstal lokfiets politie Gouda

maandag 22 december 2014 08:55

Gouda – De politie heeft zondag 21 december om 12.25 uur een 13-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een lokfiets van de politie.

De politie kreeg het signaal dat de fiets werd weggenomen vanaf de Kleiwegstraat. De fiets ging vervolgens richting de Herenstraat en daarna naar het Oranjeplein en de Kievitstraat. Daar werd de fiets met vier jongens aangetroffen. Een van hen, een 13-jarige, gaf aan de fiets te hebben weggenomen. Hierop werd hij aangehouden.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen
Fietsendiefstal is de meestvoorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden.

 

0 reacties

13-jarige aangehouden wegens diefstal lokfiets politie Gouda
Schrijver:

 

 

Gouda – De politie heeft zondag 21 december om 12.25 uur een 13-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een lokfiets van de politie.

De politie kreeg het signaal dat de fiets werd weggenomen vanaf de Kleiwegstraat. De fiets ging vervolgens richting de Herenstraat en daarna naar het Oranjeplein en de Kievitstraat. Daar werd de fiets met vier jongens aangetroffen. Een van hen, een 13-jarige, gaf aan de fiets te hebben weggenomen. Hierop werd hij aangehouden.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen
Fietsendiefstal is de meestvoorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!