Man aangehouden voor tenminste drie overvallen in Den Haag

maandag 22 december 2014 14:03

Den Haag – Met de aanhouding van een 29-jarige man, denkt de politie tenminste drie overvallen te hebben opgelost. Onderzocht wordt of de man ook verantwoordelijk is voor een vierde, gewelddadige overal op een woning in Voorburg in oktober. Daarbij werd de bejaarde bewoner neergestoken. Het onderzoek van de recherche van politiebureau Laak is in volle gang.

Het politieonderzoek startte toen op 30 november van dit jaar een horecagelegenheid aan de Van Musschenbroekstraat werd overvallen. De opvallend kleine, gemaskerde dader gebruikte daar een specifieke revolver en droeg een herkenbare jas. De politie vermoedde al snel dat het om dezelfde dader ging, toen op 14 december een benzinepomp aan de Rijswijkseweg werd overvallen. Uit beveiligingsbeelden bleek dat de overvaller naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde wapen gebruikte als eerder op de Van Musschenbroekstraat. Doordat de man de gewapende overvallen in een relatief korte tijd pleegde, zette de recherche alles op alles om de dader te traceren. Niet uit te sluiten viel dat hij er nog meer had gepleegd, of binnenkort zou plegen. Op basis van de werkwijze en het signalement van de overvaller, betrokken de rechercheurs nog een overval in hun onderzoek: een overval op de benzinepomp aan de Leyweg op 12 december – waarbij wederom dezelfde revolver werd gebruikt.

De recherche bracht het signalement en de werkwijze van de overvaller onder de aandacht van alle politieagenten: één van hen dacht hierin een man te herkennen die in 2012 eveneens veroordeeld was voor een overval. Met die informatie zetten de rechercheurs hun onderzoek voort en al snel kwamen ze de 29-jarige man op het spoor. Hij was sinds kort op vrije voeten en verbleef op doordeweekse dagen in een GGZ-instelling. In de weekenden was hij veelal in Den Haag. De drie overvallen waar de 29-jarige man nu van verdacht wordt, werden allemaal in het weekend gepleegd. Zondagavond traceerden de rechercheurs hem op een station in Amsterdam. Daar werd hij aangehouden. Vervolgens werden er doorzoekingen gedaan op de locaties waar de man regelmatig verbleef: hierbij werd de revolver gevonden die naar alle waarschijnlijkheid bij drie van de overvallen is gebruikt.

Het politieonderzoek gaat onverminderd door: de recherche onderzoekt nog of de man ook betrokken is geweest bij de gewelddadige overval op een woning in Voorburg, op 26 oktober. Hierbij werd het bejaarde slachtoffer meerdere malen gestoken.

 

0 reacties

Man aangehouden voor tenminste drie overvallen in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Met de aanhouding van een 29-jarige man, denkt de politie tenminste drie overvallen te hebben opgelost. Onderzocht wordt of de man ook verantwoordelijk is voor een vierde, gewelddadige overal op een woning in Voorburg in oktober. Daarbij werd de bejaarde bewoner neergestoken. Het onderzoek van de recherche van politiebureau Laak is in volle gang.

Het politieonderzoek startte toen op 30 november van dit jaar een horecagelegenheid aan de Van Musschenbroekstraat werd overvallen. De opvallend kleine, gemaskerde dader gebruikte daar een specifieke revolver en droeg een herkenbare jas. De politie vermoedde al snel dat het om dezelfde dader ging, toen op 14 december een benzinepomp aan de Rijswijkseweg werd overvallen. Uit beveiligingsbeelden bleek dat de overvaller naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde wapen gebruikte als eerder op de Van Musschenbroekstraat. Doordat de man de gewapende overvallen in een relatief korte tijd pleegde, zette de recherche alles op alles om de dader te traceren. Niet uit te sluiten viel dat hij er nog meer had gepleegd, of binnenkort zou plegen. Op basis van de werkwijze en het signalement van de overvaller, betrokken de rechercheurs nog een overval in hun onderzoek: een overval op de benzinepomp aan de Leyweg op 12 december – waarbij wederom dezelfde revolver werd gebruikt.

De recherche bracht het signalement en de werkwijze van de overvaller onder de aandacht van alle politieagenten: één van hen dacht hierin een man te herkennen die in 2012 eveneens veroordeeld was voor een overval. Met die informatie zetten de rechercheurs hun onderzoek voort en al snel kwamen ze de 29-jarige man op het spoor. Hij was sinds kort op vrije voeten en verbleef op doordeweekse dagen in een GGZ-instelling. In de weekenden was hij veelal in Den Haag. De drie overvallen waar de 29-jarige man nu van verdacht wordt, werden allemaal in het weekend gepleegd. Zondagavond traceerden de rechercheurs hem op een station in Amsterdam. Daar werd hij aangehouden. Vervolgens werden er doorzoekingen gedaan op de locaties waar de man regelmatig verbleef: hierbij werd de revolver gevonden die naar alle waarschijnlijkheid bij drie van de overvallen is gebruikt.

Het politieonderzoek gaat onverminderd door: de recherche onderzoekt nog of de man ook betrokken is geweest bij de gewelddadige overval op een woning in Voorburg, op 26 oktober. Hierbij werd het bejaarde slachtoffer meerdere malen gestoken.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!