Met oplichting verkregen geld naar Serious Request Zoetermeer

maandag 22 december 2014 16:00

Zoetermeer – Twee Zoetermeerse tieners werden zondag 21 december betrapt toen ze zich voordeden als krantenbezorgers en bij mensen aan de deur gingen en geld ontvingen. Het opgehaalde geld is uiteindelijk gedoneerd aan Serious Request.

Omstreeks 19:00 uur werden op de Kadelaan te Zoetermeer twee Zoetermeerders (18 en 14 jaar) aangehouden op verdenking van oplichting. De twee gingen de deuren langs als krantenbezorgers en wensten de bewoners fijne feestdagen en ontvingen van meerdere bewoners een fooi voor het rondbrengen ongeadresseerde huis-aan-huisbladen. Een bewoner alarmeerde de politie, omdat het kaartje dat de jongens uitgaven er onprofessioneel uit zag. De politie trof de jongens aan, waarna ze verklaarden dat de kaartjes niet echt waren en dat ze het deden om aan geld te komen. Hierop werden de twee jongens aangehouden op verdenking van oplichting. De kaartjes en het reeds opgehaalde geld werd inbeslaggenomen. Door twee bewoners werd aangifte gedaan van oplichting.

Serious Request
De jongens bekenden tijdens het verhoor de bewoners te hebben opgelicht en ze deden afstand van het in beslag genomen geld. Omdat niet kon worden nagegaan bij wie precies al het geld was opgehaald wordt het geld (168 euro) gedoneerd aan de Serious Request-actie van 3FM. Dit gebeurde in nauw overleg met de officier van justitie. De twee verdachten werden op maandag 22 december in vrijheid gesteld en zullen een taakstraf krijgen via bureau HALT.

 

1 Reactie

  1. Hendriks

    Serieus, serious request, wat een onzin. Dat kost zo veel geld dat er van deze 168 euro waarschijnlijk net 20 euro overblijft.

Met oplichting verkregen geld naar Serious Request Zoetermeer
Schrijver:

 

 

Zoetermeer – Twee Zoetermeerse tieners werden zondag 21 december betrapt toen ze zich voordeden als krantenbezorgers en bij mensen aan de deur gingen en geld ontvingen. Het opgehaalde geld is uiteindelijk gedoneerd aan Serious Request.

Omstreeks 19:00 uur werden op de Kadelaan te Zoetermeer twee Zoetermeerders (18 en 14 jaar) aangehouden op verdenking van oplichting. De twee gingen de deuren langs als krantenbezorgers en wensten de bewoners fijne feestdagen en ontvingen van meerdere bewoners een fooi voor het rondbrengen ongeadresseerde huis-aan-huisbladen. Een bewoner alarmeerde de politie, omdat het kaartje dat de jongens uitgaven er onprofessioneel uit zag. De politie trof de jongens aan, waarna ze verklaarden dat de kaartjes niet echt waren en dat ze het deden om aan geld te komen. Hierop werden de twee jongens aangehouden op verdenking van oplichting. De kaartjes en het reeds opgehaalde geld werd inbeslaggenomen. Door twee bewoners werd aangifte gedaan van oplichting.

Serious Request
De jongens bekenden tijdens het verhoor de bewoners te hebben opgelicht en ze deden afstand van het in beslag genomen geld. Omdat niet kon worden nagegaan bij wie precies al het geld was opgehaald wordt het geld (168 euro) gedoneerd aan de Serious Request-actie van 3FM. Dit gebeurde in nauw overleg met de officier van justitie. De twee verdachten werden op maandag 22 december in vrijheid gesteld en zullen een taakstraf krijgen via bureau HALT.

 

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Pijnacker - Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij net na de Klapwijksezoom op de N470 onderuit ging in een bocht. Het slachtoffer kwam hard op de grond terecht en omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpverleners waaronder het Mobiel Medisch...

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Waddinxveen - De brandweer heeft zaterdagavond een brandje geblust in een stapel met houtsnippers en een aanhangwagen op de Zwarteweg in Waddinxveen. Bij de brand kwam korte tijd flink wat rook vrij. De brandweer wist het vuur snel te blussen, hoe deze is ontstaan is...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!