Schiedamse wegpiraat raakt auto kwijt na achtervoliging in Hillegersberg

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een man die zich wilde onttrekken aan een controle is maandagochtend vroeg in Hillegersberg aangehouden. De man had diverse boetes openstaan, reed terwijl zijn rijbewijs al eerder was ingenomen en probeerde hier na zijn aanhouding nog onderuit te komen door zich te identificeren met het rijbewijs van iemand anders. De wegpiraat is verschillende bekeuringen rijker en zijn auto armer.

Maandagochtend omstreeks 03:00 uur reden agenten op de Weissenbruchlaan toen een auto hen passeerden. De agenten draaiden om om de auto te controleren, waarop de bewuste auto zijn snelheid verhoogde en een woonwijk inreed. De agenten reden achter de man aan, die de Willem Nagellaan inreed. Toen de man zag dat dit een doodlopende straat was, ging hij er rennend vandoor. Agenten achtervolgden de man te voet. De man verstopte zich in een tuin, maar op aanwijzing van een politiehond kon de man worden aangehouden. De man probeerde de agenten nog te misleiden door zich te identificeren met het rijbewijs van iemand anders. Door het gebruik van de ID zuil op het politiebureau kon zijn werkelijke identiteit worden vastgesteld. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Schiedam. De verdachte is aangehouden voor identiteitsfraude en heeft diverse bekeuringen gekregen voor verkeersovertredingen. Omdat hij de bekeuringen die hij al open had staan niet kon betalen, is zijn auto buiten gebruik gesteld. Ook wordt de verdachte aangemeld bij het CBR voor zijn asociale rijgedrag.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie zoekt getuigen van explosie Ameidestraat Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een explosie aan de Ameidestraat in Rotterdam. Afgelopen...

Man gewond na schietpartij Minosstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt aan zijn been bij een schietpartij aan de Minosstraat in...

Toestand 82-jarige slachtoffer steekpartij Spaansebrug Rotterdam nog altijd kritiek

Rotterdam - De toestand van het 82-jarige slachtoffer van de steekpartij op het fietspad nabij de Spaansebrug in...

Man ramt toegangshek en slagbomen van Rotterdam The Hague Airport en rent vliegveld op

Rotterdam - Een automobilist is woensdagavond de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport opgerend. Om toegang te krijgen...