Man gooit zuur in gezicht vrouw in parkeergarage De Witstraat Haarlem

Date:

Deel bericht:

Haarlem – Op dinsdagmiddag is een 39-jarige vrouw uit Heemstede gewond geraakt in haar gezicht is gevolg van een aanval met vermoedelijk zuur. Een man en een vrouw uit Den Haag liepen eveneens letsel op toen zij de vrouw hulp verleenden.

Omstreeks 17.10 uur liep het slachtoffer naar haar auto, die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de De Witstraat in Haarlem. Toen zij bijna bij haar auto was, sloeg iemand die haar van achteren genaderd was, een arm om haar nek en trok haar naar achteren. Tegelijkertijd werd er een vloeistof over haar gezicht gegoten. Hierbij ging het mogelijk om zuur, want de vloeistof brandde op het gezicht van het slachtoffer. De aanvaller ging er vervolgens vandoor.

- Advertisement -

Brandwonden
Het slachtoffer rende naar de uitgang van de parkeergarage voor hulp. Die kreeg zij onder anderen van een 34-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Den Haag. Zij liepen daardoor ook brandwonden op en konden ter plaatse worden behandeld. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Onderzoek
De politie stelt een onderzoek in naar de gebruikte vloeistof. Onbekend is nog om welke stof het gaat. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Dit heeft niet geleid tot het aantreffen van de verdachte. Uit het eerste onderzoek komt naar voren dat de oorzaak van het incident mogelijk in de relationele sfeer gezocht moet worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege windstoten

Het KNMI heeft voor de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland code geel uitgegeven. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur worden...

Man aangehouden voor oproepen A12-blokkade bij Den Haag

Den Haag, Castricum - Donderdag 19 januari heeft de politie een 47-jarige man uit Castricum aangehouden, omdat hij...

Rotterdamse vrouw aangehouden voor betrokkenheid overval met dodelijke afloop in Berkhout

Rotterdam, Berkhout - De politie heeft 23 mei een Rotterdamse vrouw (39) aangehouden in het onderzoek naar een...

Man (36) ernstig gewond na steekpartij bij asielzoekerscentrum Amstelstraat Winterswijk

Winterswijk - Een 36-jarige man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij bij een asielzoekerscentrum in Winterswijk werd...