Politie Eindhoven arresteert inbreker dankzij alerte burger

Date:

Deel bericht:

Eindhoven – Dankzij een alerte burger hield de politie woensdag 24 december een 22-jarige man uit Eindhoven aan. De man gooide eerder bij een woning op de Graskant een steen door de ruit en drong deze binnen. Direct werd een burgernetbericht verspreidt, wat even later leidde tot de aanhouding.

De bewoonster op de Graskant hoorde rond 12.30 uur een harde knal bij haar voordeur. Toen zij poolshoogte nam, zag zij een man in de hal staan. Zij begon luid te schreeuwen, waarna de man vluchtte. Agenten zochten direct de omgeving af naar de verdachte en een burgernetbericht werd verspreidt.

- Advertisement -

Een burger meldde naar aanleiding van het bericht niet veel later een verdachte situatie op het Gareel in Veldhoven met een persoon die aan het genoemde signalement voldeed. Deze melding resulteerde rond 13.15 uur in de aanhouding van de Eindhovenaar op de Heistraat aldaar.

Oproep bewoners omgeving Graskant
Tijdens de aanhouding droeg de verdachte een rugzak bij zich. Zowel in zijn jas als in de rugzak werden verschillende goederen aangetroffen, waaronder een verrekijker en een fototoestel. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn. Bewoners in de omgeving van de Graskant die goederen missen, worden gevraagd dit bij de politie te melden.

Ook troffen de agenten een busje pepperspray en een mes bij de man aan. Alle goederen werden in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Mogelijk gewapende man dringt basisschool binnen in Oisterwijk

Oisterwijk - In Oisterwijk (Noord-Brabant) is dinsdagochtend 14 november een mogelijk gewapende man een basisschool binnengedrongen. De kinderen...

Vier uithalers opgepakt, één zwaargewonde

Ritthem - Agenten hebben in samenwerking met de Douane en Koninklijke Marechaussee in de nacht van dinsdag 7...

Vrouw (27) overleden na ongeluk met vrachtwagen Biezenmortel

Oisterwijk - Een 27-jarige vrouw is afgelopen nacht om het leven gekomen in Biezenmortel (Gemeente Oisterwijk). De vrouw...