Politie Eindhoven arresteert inbreker dankzij alerte burger

woensdag 24 december 2014 15:49

Eindhoven – Dankzij een alerte burger hield de politie woensdag 24 december een 22-jarige man uit Eindhoven aan. De man gooide eerder bij een woning op de Graskant een steen door de ruit en drong deze binnen. Direct werd een burgernetbericht verspreidt, wat even later leidde tot de aanhouding.

De bewoonster op de Graskant hoorde rond 12.30 uur een harde knal bij haar voordeur. Toen zij poolshoogte nam, zag zij een man in de hal staan. Zij begon luid te schreeuwen, waarna de man vluchtte. Agenten zochten direct de omgeving af naar de verdachte en een burgernetbericht werd verspreidt.

Een burger meldde naar aanleiding van het bericht niet veel later een verdachte situatie op het Gareel in Veldhoven met een persoon die aan het genoemde signalement voldeed. Deze melding resulteerde rond 13.15 uur in de aanhouding van de Eindhovenaar op de Heistraat aldaar.

Oproep bewoners omgeving Graskant
Tijdens de aanhouding droeg de verdachte een rugzak bij zich. Zowel in zijn jas als in de rugzak werden verschillende goederen aangetroffen, waaronder een verrekijker en een fototoestel. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn. Bewoners in de omgeving van de Graskant die goederen missen, worden gevraagd dit bij de politie te melden.

Ook troffen de agenten een busje pepperspray en een mes bij de man aan. Alle goederen werden in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.

 

0 reacties

Politie Eindhoven arresteert inbreker dankzij alerte burger
Schrijver:

 

 

Eindhoven – Dankzij een alerte burger hield de politie woensdag 24 december een 22-jarige man uit Eindhoven aan. De man gooide eerder bij een woning op de Graskant een steen door de ruit en drong deze binnen. Direct werd een burgernetbericht verspreidt, wat even later leidde tot de aanhouding.

De bewoonster op de Graskant hoorde rond 12.30 uur een harde knal bij haar voordeur. Toen zij poolshoogte nam, zag zij een man in de hal staan. Zij begon luid te schreeuwen, waarna de man vluchtte. Agenten zochten direct de omgeving af naar de verdachte en een burgernetbericht werd verspreidt.

Een burger meldde naar aanleiding van het bericht niet veel later een verdachte situatie op het Gareel in Veldhoven met een persoon die aan het genoemde signalement voldeed. Deze melding resulteerde rond 13.15 uur in de aanhouding van de Eindhovenaar op de Heistraat aldaar.

Oproep bewoners omgeving Graskant
Tijdens de aanhouding droeg de verdachte een rugzak bij zich. Zowel in zijn jas als in de rugzak werden verschillende goederen aangetroffen, waaronder een verrekijker en een fototoestel. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn. Bewoners in de omgeving van de Graskant die goederen missen, worden gevraagd dit bij de politie te melden.

Ook troffen de agenten een busje pepperspray en een mes bij de man aan. Alle goederen werden in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!