zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Zeer grote brand Schaften Trucks Polderweg Schiedam (video)

- advertentie -

Schiedam – Een zeer grote uitslaande brand heeft op eerste kerstdag het bedrijf Schaften Trucks B.V aan de Polderweg verwoest. De brand die begon bij vermoedelijk een vrachtwagen sloeg al snel over naar andere vrachtwagens. Ruim 50 vrachtwagens van de 250 gestalde voertuigen en een loods gingen in vlammen op.

De brandweer rukte met twee peletons uit om de uitslaande brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Tientallen voertuigen waaronder twee schuimblusvoertuigen en waterkanonnen moesten de brand te lijf gaan. Tijdens de brand waren er explosies te horen vanaf het terrein. Dit zijn vermoedelijk de banden van de voertuigen geweest.

Rookontwikkeling
Door de brand trok een flinke rookkolom omhoog. Deze was tot in de wijde omgeving goed te zien. De veiligheidsregio meldde dat de rook die vrijkwam geen gevaar opleverde voor de volksgezondheid. Doordat er weinig wind stond trok deze omhoog en daarna richting Rotterdam-West. Mogelijk dat hier wat kleine roetdeeltjes zijn neergekomen.

De politie heeft tijdens de brand de omgeving van het terrein groots afgezet. De brand trok veel bekijks en omstanders moesten op een geruime afstand worden gehouden vanwege de explosies en de rook. Ook konden hulpverleners in een vrije omgeving hun werk doen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie en team brandonderzoek zullen onderzoek doen naar de toedracht van de brand. De eigenaar meldde zich totaal aangeslagen bij de hulpdiensten. Het grootste gedeelte is verwoest. Omstreeks 22:00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven echter zullen ze de rest van de nacht nog bezig zijn met nablussen.

Foto & Video : Jeroen van Zomeren

image

Foto’s : Kevin Harkema

IMG_5521.JPG

IMG_5531.JPG

IMG_5520.JPG

IMG_5513.JPG

IMG_5499.JPG

IMG_5511.JPG

IMG_5493.JPG

IMG_5497.JPG

IMG_5487.JPG

IMG_5490.JPG

Foto’s: Ad Staal

IMG_0219
IMG_0222
IMG_0223
IMG_0225
IMG_0226
IMG_0230
IMG_0236
IMG_0240

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -