Beveiligers containerbedrijf vinden 230 kilo drugs op 2e kerstdag

Date:

Deel bericht:

Beveiligers van een groot containeroverslagbedrijf op de Rotterdamse Maasvlakte hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een grote hoeveelheid drugs gevonden. De drugs, cocaïne, zaten in tien tassen die op verschillende plaatsen op het terrein werden aangetroffen.

Het bedrijf was gesloten in verband met de feestdagen. Even na middernacht ontdekten de beveiligers enkele tassen. Onmiddellijk werden politie en Douane gewaarschuwd. Die waren snel ter plaatse. Onder andere met een helikopter en honden werd op het terrein gezocht naar de mensen die kennelijk met de tassen aan het slepen waren.

- Advertisement -

Die werden niet gevonden. Wel werden twee gaten gevonden die in het hek rondom het terrein waren geknipt. Bij een van die gaten werden ook enkele tassen gevonden.

In totaal zijn tien tassen met zo’n 230 kilo cocaïne gevonden. Het is niet bekend uit welke container de pakketten kwamen. De ruim 230 kilo cocaïne met een totale waarde van ruim 8 miljoen euro is vannacht nog vernietigd.

Het Hit and Run Cargoteam (HARC), een samenwerkingsverband van Douane, Fiod en Zeehavenpolitie, stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs, en de mensen die bij de smokkel betrokken zijn.

BRON: Arrondissementsparket Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen dagen weer meerdere drugsvondsten gedaan. In de nacht...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...

200 cocaïne met waarde van 15 miljoen euro aangetroffen bij overslagbedrijf

Rotterdam - Op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven is opnieuw een grote vangst van cocaïne gedaan. Bij...