Opgepast het wordt glad vanavond en vannacht

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Gaat u vanavond of vannacht nog de weg op, hou er dan rekening mee dat het veradelijk glad kan gaan worden. De gesmolten sneeuwresten zullen gaan opvriezen, doordat de temperatuur zal gaan zakken naar -5 graden.

Gemeentenwerken zijn inmiddels alweer uitgereden om de wegen van een nieuwe laag zout te voorzien. Dan kan het zout door het verkeer alvast worden ingereden. Aangezien het gisteren heeft geregend en vandaag de temparaturen boven 0 lagen, is het sneeuwdek gaan smelten. De gesmolten sneeuw zal komende nacht weer gaan opvriezen. Dit zorgt op met name de niet hoofdwegen voor gladde rijbanen.

- Advertisement -

Drukte voor hulpdiensten
Onder andere de brandweer heeft het druk gehad. Daken waren ingestort en bomen waren omgevallen door het gewicht van de sneeuw. In Tilburg dreigt het dak van een winkelcentrum in te storten van het deel waar winkelketen C&A is gevestigd. Het naast gelegen filiaal van AH is uit voorzorg ontruimt als mede 15 woningen die achter het winkelcentrum zijn gelegen. Ook ontstonden er flink wat aanrijdingen. Gelukkig was die meestal meer materiele schade dan letsel.

Rijkswaterstaat en het KNMI adviseren om alleen met de auto weg te gaan als het noodzakelijk is. In de loop van zondag zullen de temperaturen weer iets stijgen en kan de sneeuw weer gaan smelten. Tot die tijd wees voorzichtig en hou voldoende afstand.

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto plonst in het water Delftweg Rotterdam

Rotterdam- Woensdagmiddag 22 mei rond 13.45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Delftweg. Een bestuurder verloor...

Voor de tweede dag op rij gaslek door aanleg glasvezel Dr. J.M. den Uylstraat Oudenhoorn

Oudenhoorn - Voor de tweede dag op rij is er in Oudenhoorn een gaslekkage ontstaan door de aanleg...

Brand in industriepand snel geblust Lorentzweg Spijkenisse

Spijkenisse - Eind van de ochtend is er brand ontstaan in een industriepand aan de Lorentzweg. Hier werd...

‘Meer drugslabs ontmanteld dan ooit’

Landelijk - In 2023 ontmantelde de politie aanzienlijk meer drugsproductielocaties dan in de jaren ervoor. Dit en meer...