Opgepast het wordt glad vanavond en vannacht

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Gaat u vanavond of vannacht nog de weg op, hou er dan rekening mee dat het veradelijk glad kan gaan worden. De gesmolten sneeuwresten zullen gaan opvriezen, doordat de temperatuur zal gaan zakken naar -5 graden.

Gemeentenwerken zijn inmiddels alweer uitgereden om de wegen van een nieuwe laag zout te voorzien. Dan kan het zout door het verkeer alvast worden ingereden. Aangezien het gisteren heeft geregend en vandaag de temparaturen boven 0 lagen, is het sneeuwdek gaan smelten. De gesmolten sneeuw zal komende nacht weer gaan opvriezen. Dit zorgt op met name de niet hoofdwegen voor gladde rijbanen.

- Advertisement -

Drukte voor hulpdiensten
Onder andere de brandweer heeft het druk gehad. Daken waren ingestort en bomen waren omgevallen door het gewicht van de sneeuw. In Tilburg dreigt het dak van een winkelcentrum in te storten van het deel waar winkelketen C&A is gevestigd. Het naast gelegen filiaal van AH is uit voorzorg ontruimt als mede 15 woningen die achter het winkelcentrum zijn gelegen. Ook ontstonden er flink wat aanrijdingen. Gelukkig was die meestal meer materiele schade dan letsel.

Rijkswaterstaat en het KNMI adviseren om alleen met de auto weg te gaan als het noodzakelijk is. In de loop van zondag zullen de temperaturen weer iets stijgen en kan de sneeuw weer gaan smelten. Tot die tijd wees voorzichtig en hou voldoende afstand.

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...