Opgepast het wordt glad vanavond en vannacht

zaterdag 27 december 2014 19:36

Landelijk – Gaat u vanavond of vannacht nog de weg op, hou er dan rekening mee dat het veradelijk glad kan gaan worden. De gesmolten sneeuwresten zullen gaan opvriezen, doordat de temperatuur zal gaan zakken naar -5 graden.

Gemeentenwerken zijn inmiddels alweer uitgereden om de wegen van een nieuwe laag zout te voorzien. Dan kan het zout door het verkeer alvast worden ingereden. Aangezien het gisteren heeft geregend en vandaag de temparaturen boven 0 lagen, is het sneeuwdek gaan smelten. De gesmolten sneeuw zal komende nacht weer gaan opvriezen. Dit zorgt op met name de niet hoofdwegen voor gladde rijbanen.

Drukte voor hulpdiensten
Onder andere de brandweer heeft het druk gehad. Daken waren ingestort en bomen waren omgevallen door het gewicht van de sneeuw. In Tilburg dreigt het dak van een winkelcentrum in te storten van het deel waar winkelketen C&A is gevestigd. Het naast gelegen filiaal van AH is uit voorzorg ontruimt als mede 15 woningen die achter het winkelcentrum zijn gelegen. Ook ontstonden er flink wat aanrijdingen. Gelukkig was die meestal meer materiele schade dan letsel.

Rijkswaterstaat en het KNMI adviseren om alleen met de auto weg te gaan als het noodzakelijk is. In de loop van zondag zullen de temperaturen weer iets stijgen en kan de sneeuw weer gaan smelten. Tot die tijd wees voorzichtig en hou voldoende afstand.

image

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Opgepast het wordt glad vanavond en vannacht
Schrijver:

 

 

Landelijk – Gaat u vanavond of vannacht nog de weg op, hou er dan rekening mee dat het veradelijk glad kan gaan worden. De gesmolten sneeuwresten zullen gaan opvriezen, doordat de temperatuur zal gaan zakken naar -5 graden.

Gemeentenwerken zijn inmiddels alweer uitgereden om de wegen van een nieuwe laag zout te voorzien. Dan kan het zout door het verkeer alvast worden ingereden. Aangezien het gisteren heeft geregend en vandaag de temparaturen boven 0 lagen, is het sneeuwdek gaan smelten. De gesmolten sneeuw zal komende nacht weer gaan opvriezen. Dit zorgt op met name de niet hoofdwegen voor gladde rijbanen.

Drukte voor hulpdiensten
Onder andere de brandweer heeft het druk gehad. Daken waren ingestort en bomen waren omgevallen door het gewicht van de sneeuw. In Tilburg dreigt het dak van een winkelcentrum in te storten van het deel waar winkelketen C&A is gevestigd. Het naast gelegen filiaal van AH is uit voorzorg ontruimt als mede 15 woningen die achter het winkelcentrum zijn gelegen. Ook ontstonden er flink wat aanrijdingen. Gelukkig was die meestal meer materiele schade dan letsel.

Rijkswaterstaat en het KNMI adviseren om alleen met de auto weg te gaan als het noodzakelijk is. In de loop van zondag zullen de temperaturen weer iets stijgen en kan de sneeuw weer gaan smelten. Tot die tijd wees voorzichtig en hou voldoende afstand.

image

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!