Verdachte poging inbraak aangehouden na achtervolging Barendrecht

zaterdag 27 december 2014 09:27

Barendrecht – Na een poging inbraak aan de Braamwede in Barendrecht begonnen agenten vrijdagavond de inventieve ‘jacht’ op de twee inbrekers. Eén verdachte werd daardoor al snel ingerekend.

Agenten namen positie in op mogelijke vluchtroutes toen buurtbewoners rond 19:00 uur de politie belden omdat ze twee jongens van een dak van een woning aan de Braamwede zagen komen. Twee agenten stonden op de Avenue Carnisse en vroegen voorbijgangers wie ze zoal voorbij hadden zien komen. Er bleek al een paar minuten geen verkeer te zijn geweest.

Een gokje om de eerstvolgende auto’s te controleren betaalde zich direct uit. De bestuurder ging na het stopteken direct achteruit op de eenrichtingsweg en reed met hoge snelheid richting de Merwedesingel. In het voertuig zaten twee mannen die leken op het signalement dat bij de poging woninginbraak was opgegeven.

Een getuige vertelde vervolgens dat de auto via fietspaden richting het zwembad was gereden. Twee bikers van de politie zagen vervolgens twee mannen op de Breslau nabij het tunneltje onder de A29. De mannen renden er direct vandoor toen de agenten hun kant opfietsten. Eén van de twee mannen werd na een korte achtervolging aangehouden.

De tweede rende de A29 over en wist te ontkomen. De gebruikte auto werd in de omgeving aangetroffen. Bij de woning aan de Braamwede bleek de poort verbroken. Via de uitbouw zijn twee ramen op de eerste verdieping te bereiken en ook daar werden braaksporen aangetroffen.

De aangehouden man is een 22-jarige Hagenaar. De identiteit van zijn kompaan wordt onderzocht.

 

0 reacties

Verdachte poging inbraak aangehouden na achtervolging Barendrecht
Schrijver:

 

 

Barendrecht – Na een poging inbraak aan de Braamwede in Barendrecht begonnen agenten vrijdagavond de inventieve ‘jacht’ op de twee inbrekers. Eén verdachte werd daardoor al snel ingerekend.

Agenten namen positie in op mogelijke vluchtroutes toen buurtbewoners rond 19:00 uur de politie belden omdat ze twee jongens van een dak van een woning aan de Braamwede zagen komen. Twee agenten stonden op de Avenue Carnisse en vroegen voorbijgangers wie ze zoal voorbij hadden zien komen. Er bleek al een paar minuten geen verkeer te zijn geweest.

Een gokje om de eerstvolgende auto’s te controleren betaalde zich direct uit. De bestuurder ging na het stopteken direct achteruit op de eenrichtingsweg en reed met hoge snelheid richting de Merwedesingel. In het voertuig zaten twee mannen die leken op het signalement dat bij de poging woninginbraak was opgegeven.

Een getuige vertelde vervolgens dat de auto via fietspaden richting het zwembad was gereden. Twee bikers van de politie zagen vervolgens twee mannen op de Breslau nabij het tunneltje onder de A29. De mannen renden er direct vandoor toen de agenten hun kant opfietsten. Eén van de twee mannen werd na een korte achtervolging aangehouden.

De tweede rende de A29 over en wist te ontkomen. De gebruikte auto werd in de omgeving aangetroffen. Bij de woning aan de Braamwede bleek de poort verbroken. Via de uitbouw zijn twee ramen op de eerste verdieping te bereiken en ook daar werden braaksporen aangetroffen.

De aangehouden man is een 22-jarige Hagenaar. De identiteit van zijn kompaan wordt onderzocht.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!