maandag, januari 18, 2021

Auto opgeblazen met vuurwerk Spinbolmolen Papendrecht

Papendrecht – Dinsdagochtend 30 december liep een aan de Papendrechtse Spinbolmolen geparkeerde auto enorme schade op door een vuurwerkbom. Twee verdachten werden enkele minuten later aangehouden.


Een oplettende buurtbewoner belt dinsdagochtend rond 00:40 uur de politie, omdat hij het niet vertrouwt dat twee hem onbekende mannen door de brandgangen achter zijn huis lopen. Agenten gaan direct ter plaatse en houden vanaf een afstand de vermoedelijke auto van de twee mannen in de gaten, want de getuige weet op dat moment niet meer waar de mannen lopen. Dan wordt de wijk opgeschrikt door een enorme knal. De eigenaar van een auto aan de Spinbolmolen kijkt direct uit het raam en ziet zijn auto vol rook staan. Door knal blijkt het voertuig compleet ontzet.

Vuurwerk
Op datzelfde moment zien agenten de twee gezochte mannen naar hun auto rennen. De twee stappen in en gaan er met gedoofde verlichting vandoor. Agenten rijden de auto klem op de kruising van de Vijzellaan met de Wieklaan. In het voertuig liggen verschillende stukken illegaal vuurwerk: negen cobra’s en twee lawinepijlen. Ook vinden agenten een tas met hennep en diverse joints. Ondertussen constateren agenten bij de ontplofte auto dat er vermoedelijk vuurwerk onder is gegooid. Nabij de beschadigde auto wordt vuurwerk aangetroffen dat blijkbaar niet was afgegaan. Dit was van eenzelfde type dat ook in de auto lag.

Verdachten
De aangehouden mannen blijken een 31-jarige uit Gorinchem en een 33-jarige Dordtenaar. Ze zitten vast voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en softdrugs en op verdenking van het opblazen van de auto. Bovendien had de bestuurder (de man uit Gorinchem) geen geldig rijbewijs.

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

0
Rotterdam - Een 15-jarige fietser is zondagavond zwaargewond geraakt nadat deze werd aangereden op de...

Brandweer op zoek naar mogelijke drenkeling Gaddijk Spijkenisse

0
Spijkenisse - De brandweer is zondagavond een geruime tijd op zoek geweest naar een mogelijke...

Overval op supermarkt Bredenoord Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zondagavond een supermarkt aan de Bredenoord in Rotterdam-IJsselmonde overvallen. De...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg