Bejaard echtpaar bruut beroofd van gepind geld Tilburg

dinsdag 30 december 2014 19:33

Tilburg – Een bejaard echtpaar is maandag 29 december slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw (83) raakte gewond aan haar knie toen ze daarbij ten val kwam. De twee daders vluchtten in een auto en zijn nog niet achterhaald.


De beroving vond maandag plaats tussen 17.00 en 17.15 uur in het Reeshofpark. Het stel (82 en 83 jaar) had geld opgenomen en boodschappen gedaan. De man en vrouw liepen via het Reeshofpark naar huis. Ze hadden een blauwe boodschappentrolley op wieltjes bij zich, waarin ze hun boodschappen en een groot bedrag aan contant geld vervoerden. Het ging daarbij om enkele tienduizenden euro’s.

Ten val
Op het fietspad van de Reeshofdijk, nog voor de ijssalon, werd het stel beroofd door twee onbekende mannen. De daders sprongen vanuit de bosjes tevoorschijn. Het lijkt erop dat ze het bejaarde stel hadden opgewacht. De straatrovers eisten de boodschappentas op wieltjes op. In het tumult kwamen de 82-jarige man en de 83-jarige vrouw ten val. De daders gingen er met de trolley vandoor en stapten even verderop in een gereedstaande auto. Het mannelijk slachtoffer ging nog vergeefs achter de daders aan. Bij de valpartij raakte de 83-jarige vrouw licht gewond aan haar linkerknie. Haar man had geen noemenswaardig letsel opgelopen. Het tweetal is vervolgens naar huis gelopen, waar ze de politie alarmeerden.

Summier signalement
In de aangifte spreken de slachtoffers over twee mannen, die ze niet duidelijk in het gezicht hebben gezien. Beide mannen droegen donkere kleding, waren circa 1,80 m. lang en hadden een smal postuur. Een van de daders had blauwe schoenen aan, met een witte zool. Van de vluchtauto is helaas geen merk, type of kleur bekend. De gestolen boodschappentrolley was donkerblauw met roestvorming aan de onderzijde en kleine wieltjes.

Onderzoek
Het echtpaar had eerder die middag een groot geldbedrag aan contant geld opgenomen in een bank in winkelcentrum de Heyhoef. De politie sluit niet uit dat de daders dit hebben gezien of hebben geweten. Mogelijk is het echtpaar gevolgd naar het Reeshofpark. Heeft u iets verdachts gezien rond de Heyhoef of op de route naar het Reeshofpark? Wellicht bent u getuige geweest van de straatroof of heeft u andere informatie voor het onderzoek. Neem dan contact met ons via 0900-8844. Ook anoniem kunt u uw informatie doorgeven, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Bejaard echtpaar bruut beroofd van gepind geld Tilburg
Schrijver:

 

 

Tilburg – Een bejaard echtpaar is maandag 29 december slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw (83) raakte gewond aan haar knie toen ze daarbij ten val kwam. De twee daders vluchtten in een auto en zijn nog niet achterhaald.


De beroving vond maandag plaats tussen 17.00 en 17.15 uur in het Reeshofpark. Het stel (82 en 83 jaar) had geld opgenomen en boodschappen gedaan. De man en vrouw liepen via het Reeshofpark naar huis. Ze hadden een blauwe boodschappentrolley op wieltjes bij zich, waarin ze hun boodschappen en een groot bedrag aan contant geld vervoerden. Het ging daarbij om enkele tienduizenden euro’s.

Ten val
Op het fietspad van de Reeshofdijk, nog voor de ijssalon, werd het stel beroofd door twee onbekende mannen. De daders sprongen vanuit de bosjes tevoorschijn. Het lijkt erop dat ze het bejaarde stel hadden opgewacht. De straatrovers eisten de boodschappentas op wieltjes op. In het tumult kwamen de 82-jarige man en de 83-jarige vrouw ten val. De daders gingen er met de trolley vandoor en stapten even verderop in een gereedstaande auto. Het mannelijk slachtoffer ging nog vergeefs achter de daders aan. Bij de valpartij raakte de 83-jarige vrouw licht gewond aan haar linkerknie. Haar man had geen noemenswaardig letsel opgelopen. Het tweetal is vervolgens naar huis gelopen, waar ze de politie alarmeerden.

Summier signalement
In de aangifte spreken de slachtoffers over twee mannen, die ze niet duidelijk in het gezicht hebben gezien. Beide mannen droegen donkere kleding, waren circa 1,80 m. lang en hadden een smal postuur. Een van de daders had blauwe schoenen aan, met een witte zool. Van de vluchtauto is helaas geen merk, type of kleur bekend. De gestolen boodschappentrolley was donkerblauw met roestvorming aan de onderzijde en kleine wieltjes.

Onderzoek
Het echtpaar had eerder die middag een groot geldbedrag aan contant geld opgenomen in een bank in winkelcentrum de Heyhoef. De politie sluit niet uit dat de daders dit hebben gezien of hebben geweten. Mogelijk is het echtpaar gevolgd naar het Reeshofpark. Heeft u iets verdachts gezien rond de Heyhoef of op de route naar het Reeshofpark? Wellicht bent u getuige geweest van de straatroof of heeft u andere informatie voor het onderzoek. Neem dan contact met ons via 0900-8844. Ook anoniem kunt u uw informatie doorgeven, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!