Brandweer redt dieren bij grote brand in kinderboerderij Snijdelwijklaan Boskoop

Boskoop – Vanavond rond 22:00 werd hulpdiensten opgeroepen voor een industriebrand aan in Boskoop. Een buurtbewoner ging buiten een sigaret roken en zag rook bij de kinderboerderij vandaan komen. De man ging kijken en zag de brand waarna deze 112 belde. De meldkamer schaalde al snel op naar middelbrand. Doordat het gebouw voorzien was van een rietenkap greep de brand razend snel om zich heen.

Na enige tijd sloegen de vlammen uit het gehele dak en was er geen redden meer aan. Na lange tijd blussen werd het overige deel van het dak gesloopt en het riet uit elkaar gehaald. Er zitten onder andere biggen, ezel, herten, konijnen en cavia’s in de schuur. Ook lag er hooi opgeslagen. Op 3 cavia’s na zijn alle dieren gered. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat vuurwerk op het dak terecht is gekomen. De kinderboerderij is in de afgelopen tijd en jaren al vaker doelwit geweest van verschillende incidenten. Circa 20 jaar geleden brandde deze zelfde schuur ook al af.

Foto : Marco van Bemmel

Grote Brand BKP (3) Grote Brand BKP (5) Grote Brand BKP (8) Grote Brand BKP (15) Grote Brand BKP (16) Grote Brand BKP (20) Grote Brand BKP (22) Grote Brand BKP (23) Grote Brand BKP (24) Grote Brand BKP (25) Grote Brand BKP (26) Grote Brand BKP (27)

 

Brandweer redt dieren bij grote brand in kinderboerderij Snijdelwijklaan Boskoop
Schrijver:

 

 

Boskoop – Vanavond rond 22:00 werd hulpdiensten opgeroepen voor een industriebrand aan in Boskoop. Een buurtbewoner ging buiten een sigaret roken en zag rook bij de kinderboerderij vandaan komen. De man ging kijken en zag de brand waarna deze 112 belde. De meldkamer schaalde al snel op naar middelbrand. Doordat het gebouw voorzien was van een rietenkap greep de brand razend snel om zich heen.

Na enige tijd sloegen de vlammen uit het gehele dak en was er geen redden meer aan. Na lange tijd blussen werd het overige deel van het dak gesloopt en het riet uit elkaar gehaald. Er zitten onder andere biggen, ezel, herten, konijnen en cavia’s in de schuur. Ook lag er hooi opgeslagen. Op 3 cavia’s na zijn alle dieren gered. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat vuurwerk op het dak terecht is gekomen. De kinderboerderij is in de afgelopen tijd en jaren al vaker doelwit geweest van verschillende incidenten. Circa 20 jaar geleden brandde deze zelfde schuur ook al af.

Foto : Marco van Bemmel

Grote Brand BKP (3) Grote Brand BKP (5) Grote Brand BKP (8) Grote Brand BKP (15) Grote Brand BKP (16) Grote Brand BKP (20) Grote Brand BKP (22) Grote Brand BKP (23) Grote Brand BKP (24) Grote Brand BKP (25) Grote Brand BKP (26) Grote Brand BKP (27)

 

Inbrekers overlopen door bewoners Vigohof Rotterdam

Inbrekers overlopen door bewoners Vigohof Rotterdam

Rotterdam - Bewoners van een woning aan de Vigohof in Rotterdam hebben vannacht omstreeks 04.00 uur twee inbrekers overlopen. De mannen hadden net ingebroken en kwamen de bewoners tege, er ontstond een worsteling waarop de verdachte  er vandoor ging. De politie is op...

Dossier : Coronavirus in Nederland

Dossier : Coronavirus in Nederland

Het Coronavirus houdt Nederland inmiddels al ruim een maand in zijn greep, er zijn veel mensen die ziek worden en de overheid heeft hiervoor de nodige maatregelen genomen. Net als de afgelopen dagen door het RIVM is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!