Brandweer redt dieren bij grote brand in kinderboerderij Snijdelwijklaan Boskoop

0

Boskoop – Vanavond rond 22:00 werd hulpdiensten opgeroepen voor een industriebrand aan in Boskoop. Een buurtbewoner ging buiten een sigaret roken en zag rook bij de kinderboerderij vandaan komen. De man ging kijken en zag de brand waarna deze 112 belde. De meldkamer schaalde al snel op naar middelbrand. Doordat het gebouw voorzien was van een rietenkap greep de brand razend snel om zich heen.

Na enige tijd sloegen de vlammen uit het gehele dak en was er geen redden meer aan. Na lange tijd blussen werd het overige deel van het dak gesloopt en het riet uit elkaar gehaald. Er zitten onder andere biggen, ezel, herten, konijnen en cavia’s in de schuur. Ook lag er hooi opgeslagen. Op 3 cavia’s na zijn alle dieren gered. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat vuurwerk op het dak terecht is gekomen. De kinderboerderij is in de afgelopen tijd en jaren al vaker doelwit geweest van verschillende incidenten. Circa 20 jaar geleden brandde deze zelfde schuur ook al af.

Foto : Marco van Bemmel

Grote Brand BKP (3) Grote Brand BKP (5) Grote Brand BKP (8) Grote Brand BKP (15) Grote Brand BKP (16) Grote Brand BKP (20) Grote Brand BKP (22) Grote Brand BKP (23) Grote Brand BKP (24) Grote Brand BKP (25) Grote Brand BKP (26) Grote Brand BKP (27)