Aanhoudingen na vondst honderden liters vuurwerkgrondstoffen Duivenpad Rotterdam

woensdag 31 december 2014 12:38

Rotterdam – Zaterdag 20 december werd een aanhangwagen met honderden kilo’s vuurwerkgrondstoffen aangetroffen op het Duivenpad in Rotterdam. Rechercheurs arresteerden maandag een 51-jarige Rotterdammer en 40-jarige Brabander.

De vaten stonden in een aanhanger op een parkeerplaats. De vaten zijn zondagochtend onder begeleiding van de brandweer en politie vervoerd naar een opslagplaats voor chemicaliën. Kijkend naar de hoeveelheid (honderden liters) en opslagmethode (in een standaard aanhangwagen) was dit een bijzonder gevaarlijke situatie.

De politie begon een onderzoek en de vaten bleken gestolen uit een opslag in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na een grootscheeps onderzoek kwamen ze de 51-jarige Rotterdammer en 40-jarige inwoner uit de gemeente Rucphen in Noord-Brabant op het spoor. De mannen werden maandag aangehouden.

De rechercheurs vermoeden dat de dieven op een bepaald moment constateerden dat wat ze hadden gestolen bijzonder gevaarlijk was. Ze wilden zich van de vaten ontdoen. Dat deden ze door de aanhanger met de vaten te parkeren in een woonwijk.

Een paar dagen na die actie dumpten ze nog enkele vaten in de Maas nabij de IJsseldijk in Rotterdam. Deze vaten zijn maandagavond en dinsdag overdag aangetroffen door het onderzoeksteam.

De mannen zitten nog vast.

 

Lees ook : Explosieve aanhanger gevonden op parkeerplaats Duivenpad Rotterdam

 

0 reacties

Aanhoudingen na vondst honderden liters vuurwerkgrondstoffen Duivenpad Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Zaterdag 20 december werd een aanhangwagen met honderden kilo’s vuurwerkgrondstoffen aangetroffen op het Duivenpad in Rotterdam. Rechercheurs arresteerden maandag een 51-jarige Rotterdammer en 40-jarige Brabander.

De vaten stonden in een aanhanger op een parkeerplaats. De vaten zijn zondagochtend onder begeleiding van de brandweer en politie vervoerd naar een opslagplaats voor chemicaliën. Kijkend naar de hoeveelheid (honderden liters) en opslagmethode (in een standaard aanhangwagen) was dit een bijzonder gevaarlijke situatie.

De politie begon een onderzoek en de vaten bleken gestolen uit een opslag in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na een grootscheeps onderzoek kwamen ze de 51-jarige Rotterdammer en 40-jarige inwoner uit de gemeente Rucphen in Noord-Brabant op het spoor. De mannen werden maandag aangehouden.

De rechercheurs vermoeden dat de dieven op een bepaald moment constateerden dat wat ze hadden gestolen bijzonder gevaarlijk was. Ze wilden zich van de vaten ontdoen. Dat deden ze door de aanhanger met de vaten te parkeren in een woonwijk.

Een paar dagen na die actie dumpten ze nog enkele vaten in de Maas nabij de IJsseldijk in Rotterdam. Deze vaten zijn maandagavond en dinsdag overdag aangetroffen door het onderzoeksteam.

De mannen zitten nog vast.

 

Lees ook : Explosieve aanhanger gevonden op parkeerplaats Duivenpad Rotterdam

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!