Gehandicapte jongen (12) mishandeld, politie zoekt getuigen Haagweg Leiden

Date:

Share post:

Leiden – De politie is op zoek naar getuigen die op maandag 5 januari gezien hebben dat een 12-jarige jongen met een verstandelijke beperking omstreeks 15.15 uur op de Haagweg werd mishandeld.


Het slachtoffer kwam uit de richting van de Klikspaanweg en fietste op de Haagweg. De jongen zei al fietsend uit beleefdheid “hallo” tegen een tegemoetkomende jongen op de fiets. Hierop keerde de jongen direct om en kwam in de fietstunnel naast het 12-jarige slachtoffer fietsen. Toen het slachtoffer net buiten de tunnel, aan de zijde van de Toussaintkade stopte vroeg de verdachte wat hij zat te kijken, waarbij hij de jongen uitschold en uiteindelijk een klap in het gezicht gaf. Na de mishandeling kwam een vrouw tussen beiden waarna het slachtoffer naar huis is gefietst. Het slachtoffer dacht de vrouw te herkennen als een bekende uit de buurt.

Signalement

De verdachte is een jongen van 14-16 jaar oud. Hij is ongeveer 1,60 m lang en heeft een Noord Afrikaans/Zuid Europees uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur, zwart haar (korte stekels) en vermoedelijk bruine ogen. Hij droeg die dag een zwarte jas met zilverkleurige knoopjes in het midden. De jas was ook voorzien van een rits. Verder droeg hij een lichtbruine broek met zwarte riem. De riem was voorzien van een goudkleurige gesp. Hij droeg een rode baseball cap waarvan de petcap zwart van kleur was. Op de cap stond een afdruk van rondje met een bliksemschicht. De verdachte reed op een blauwe damesfiets met een grijze bagagedrager en een zwart zadel. Op zijn rug droeg hij een donkere rugzak, mogelijk van het merk Eastpack.

Ook is de politie op zoek naar de vrouw die tussen beide jongens is gekomen. Het gaat om een blanke vrouw van ongeveer 50 jaar oud. Zij is ongeveer 1,80 m lang en heeft rood haar wat zij in een kuif droeg. Zij had een bruin-groene jas aan en reed op een grijze damesfiets.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die tussen 15.15 en 15.30 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord op de Haagweg, waarbij een 12-jarige jongen werd mishandeld door een andere jongen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem, bel dan via 0800-7000.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd