Stormvloedkering Hollandse IJsselkering sluit na verhoogde waterstanden

0

Rijkswaterstaat heeft zaterdagmiddag de Hollandse IJsselkering in de rivier de Hollandse IJssel tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel gesloten. Door zeer zware windstoten waar Nederland te maken heeft zorgt dit voor verhoogde waterstanden langs de kust. Omstreeks 17:00 uur is de kering langzaam gesloten. Naar verwachting gaat de kering zondag in de loop van de middag weer open.

Door de sluiting kan het scheepvaartverkeer op de Hollandse IJssel vertraging oplopen. Rijkswaterstaat informeert belanghebbenden zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over het hoge water. De heftorens zijn ten tijde van de sluiting rood gekleurd.

Foto’s : Jeroen van Zomeren

IMG_0521 IMG_0525 IMG_0533 IMG_0535 IMG_0555 IMG_0577 IMG_0591