Stormvloedkering Hollandse IJsselkering sluit na verhoogde waterstanden

zaterdag 10 januari 2015 18:21

Rijkswaterstaat heeft zaterdagmiddag de Hollandse IJsselkering in de rivier de Hollandse IJssel tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel gesloten. Door zeer zware windstoten waar Nederland te maken heeft zorgt dit voor verhoogde waterstanden langs de kust. Omstreeks 17:00 uur is de kering langzaam gesloten. Naar verwachting gaat de kering zondag in de loop van de middag weer open.

Door de sluiting kan het scheepvaartverkeer op de Hollandse IJssel vertraging oplopen. Rijkswaterstaat informeert belanghebbenden zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over het hoge water. De heftorens zijn ten tijde van de sluiting rood gekleurd.

Foto’s : Jeroen van Zomeren

IMG_0521 IMG_0525 IMG_0533 IMG_0535 IMG_0555 IMG_0577 IMG_0591

 

 

0 reacties

Stormvloedkering Hollandse IJsselkering sluit na verhoogde waterstanden
Schrijver:

 

 

Rijkswaterstaat heeft zaterdagmiddag de Hollandse IJsselkering in de rivier de Hollandse IJssel tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel gesloten. Door zeer zware windstoten waar Nederland te maken heeft zorgt dit voor verhoogde waterstanden langs de kust. Omstreeks 17:00 uur is de kering langzaam gesloten. Naar verwachting gaat de kering zondag in de loop van de middag weer open.

Door de sluiting kan het scheepvaartverkeer op de Hollandse IJssel vertraging oplopen. Rijkswaterstaat informeert belanghebbenden zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over het hoge water. De heftorens zijn ten tijde van de sluiting rood gekleurd.

Foto’s : Jeroen van Zomeren

IMG_0521 IMG_0525 IMG_0533 IMG_0535 IMG_0555 IMG_0577 IMG_0591

 

 

Man gewond in woning Spuistroomstraat Hoogvliet Rotterdam

Man gewond in woning Spuistroomstraat Hoogvliet Rotterdam

Hoogvliet Rotterdam - Woensdagavond 8 juli rond 21.40 uur is een man in zijn woning gewond geraakt nadat hij is gevallen aan de Spuistroomstraat in Hoogvliet Rotterdam. Het slachtoffer lag achter een deur waardoor de brandweer een raam op het balkon heeft moet...

Koe neemt de benen Doenkade – N209 Rotterdam

Koe neemt de benen Doenkade – N209 Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmorgen 8 juli had een koe vanuit een weiland aan de Doenkade (N209) de benen genomen. Omstanders en de marechaussee probeerde de koe weer richting weiland te krijgen en dat het dier niet de drukke weg op zou lopen. Even latere wist de koe zijn weg...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!