zondag, november 28, 2021
1.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Politie zoekt daders brandstichting in woning Piet van de Polsingel Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 wordt brand gesticht bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam. De bewoners zijn gelukkig die nacht niet thuis, maar de brandweer moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat het vuur niet overslaat naar de buren die wel thuis slapen.

Om beter te kunnen blussen worden de daken van aangrenzende woningen opengebroken en loopt duizenden liters bluswater door de huizen. De bewoners moeten gedwongen maandenlang weg. Van de woning waar de brand ontstond blijft maar weinig meer over.

Uit onderzoek de afgelopen maanden is gebleken dat het om opzettelijke brandstichting gaat. Op bewakingsbeelden is namelijk te zien hoe twee mannen zo’n drie kwartier voor de brand door de Piet van de Polsingel lopen. Eén van hen, die een witte plastic tas heeft, gaat het tuinpad op en daarna vertrekken de twee weer. Wanneer ze weglopen is goed te zien dat één van hen een rode rugzak draagt.

Een kwartier later, rond 00.30 uur, is alleen de man met de rugzak weer terug. Hij heeft nu ook de witte plastic tas van de ander bij zich. Nu gaat hij bij de voordeur van het huis staan en verdwijnt dan na een tijdje uit beeld. Al heel snel ontstond het vermoeden dat de brand geen ongelukje maar een misdrijf was. Getuigen hadden net voor de brand een explosie gehoord en zagen aan de achterkant een man door de brandgang rennen met een rode rugzak. Deze rugzak  is teruggevonden. Hij is van het merk Nörlander en rook overduidelijk naar benzine.

Vragen

– Wie is er in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 getuige geweest van een brandstichting bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam?
– Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de rode rugzak van het merk Nörlander één of beide verdachten?
– Wie heeft de verdachten in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 of in de periode daarvoor rond de Piet van de Polsingel in Rotterdam gezien?
– Wie heeft de daders zien vluchten?

Wie een of meerdere van deze vragen kan beantwoorden of andere informatie heeft die de politie helpt, wordt gevraagd te bellen.
Dat kan naar Politie Eenheid Rotterdam via 0800-6070 (gratis) of  anoniem naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-6070 (gratis). Wie wil bellen naar het Team Nationale Criminele Inlichtingen, kan terecht op telefoonnummer 079-345 8 999.

 

Foto’s via Politie eenheid Rotterdam

rotterdam-explosie rotterdam-rugzak rotterdam-rugzak---nieuw rotterdam-verdachten

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -