Politie zoekt daders brandstichting in woning Piet van de Polsingel Rotterdam

donderdag 15 januari 2015 18:51

Rotterdam – In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 wordt brand gesticht bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam. De bewoners zijn gelukkig die nacht niet thuis, maar de brandweer moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat het vuur niet overslaat naar de buren die wel thuis slapen.

Om beter te kunnen blussen worden de daken van aangrenzende woningen opengebroken en loopt duizenden liters bluswater door de huizen. De bewoners moeten gedwongen maandenlang weg. Van de woning waar de brand ontstond blijft maar weinig meer over.

Uit onderzoek de afgelopen maanden is gebleken dat het om opzettelijke brandstichting gaat. Op bewakingsbeelden is namelijk te zien hoe twee mannen zo’n drie kwartier voor de brand door de Piet van de Polsingel lopen. Eén van hen, die een witte plastic tas heeft, gaat het tuinpad op en daarna vertrekken de twee weer. Wanneer ze weglopen is goed te zien dat één van hen een rode rugzak draagt.

Een kwartier later, rond 00.30 uur, is alleen de man met de rugzak weer terug. Hij heeft nu ook de witte plastic tas van de ander bij zich. Nu gaat hij bij de voordeur van het huis staan en verdwijnt dan na een tijdje uit beeld. Al heel snel ontstond het vermoeden dat de brand geen ongelukje maar een misdrijf was. Getuigen hadden net voor de brand een explosie gehoord en zagen aan de achterkant een man door de brandgang rennen met een rode rugzak. Deze rugzak  is teruggevonden. Hij is van het merk Nörlander en rook overduidelijk naar benzine.

Vragen

– Wie is er in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 getuige geweest van een brandstichting bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam?
– Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de rode rugzak van het merk Nörlander één of beide verdachten?
– Wie heeft de verdachten in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 of in de periode daarvoor rond de Piet van de Polsingel in Rotterdam gezien?
– Wie heeft de daders zien vluchten?

Wie een of meerdere van deze vragen kan beantwoorden of andere informatie heeft die de politie helpt, wordt gevraagd te bellen.
Dat kan naar Politie Eenheid Rotterdam via 0800-6070 (gratis) of  anoniem naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-6070 (gratis). Wie wil bellen naar het Team Nationale Criminele Inlichtingen, kan terecht op telefoonnummer 079-345 8 999.

 

Foto’s via Politie eenheid Rotterdam

rotterdam-explosie rotterdam-rugzak rotterdam-rugzak---nieuw rotterdam-verdachten

 

0 reacties

Politie zoekt daders brandstichting in woning Piet van de Polsingel Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 wordt brand gesticht bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam. De bewoners zijn gelukkig die nacht niet thuis, maar de brandweer moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat het vuur niet overslaat naar de buren die wel thuis slapen.

Om beter te kunnen blussen worden de daken van aangrenzende woningen opengebroken en loopt duizenden liters bluswater door de huizen. De bewoners moeten gedwongen maandenlang weg. Van de woning waar de brand ontstond blijft maar weinig meer over.

Uit onderzoek de afgelopen maanden is gebleken dat het om opzettelijke brandstichting gaat. Op bewakingsbeelden is namelijk te zien hoe twee mannen zo’n drie kwartier voor de brand door de Piet van de Polsingel lopen. Eén van hen, die een witte plastic tas heeft, gaat het tuinpad op en daarna vertrekken de twee weer. Wanneer ze weglopen is goed te zien dat één van hen een rode rugzak draagt.

Een kwartier later, rond 00.30 uur, is alleen de man met de rugzak weer terug. Hij heeft nu ook de witte plastic tas van de ander bij zich. Nu gaat hij bij de voordeur van het huis staan en verdwijnt dan na een tijdje uit beeld. Al heel snel ontstond het vermoeden dat de brand geen ongelukje maar een misdrijf was. Getuigen hadden net voor de brand een explosie gehoord en zagen aan de achterkant een man door de brandgang rennen met een rode rugzak. Deze rugzak  is teruggevonden. Hij is van het merk Nörlander en rook overduidelijk naar benzine.

Vragen

– Wie is er in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 getuige geweest van een brandstichting bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam?
– Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de rode rugzak van het merk Nörlander één of beide verdachten?
– Wie heeft de verdachten in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 of in de periode daarvoor rond de Piet van de Polsingel in Rotterdam gezien?
– Wie heeft de daders zien vluchten?

Wie een of meerdere van deze vragen kan beantwoorden of andere informatie heeft die de politie helpt, wordt gevraagd te bellen.
Dat kan naar Politie Eenheid Rotterdam via 0800-6070 (gratis) of  anoniem naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-6070 (gratis). Wie wil bellen naar het Team Nationale Criminele Inlichtingen, kan terecht op telefoonnummer 079-345 8 999.

 

Foto’s via Politie eenheid Rotterdam

rotterdam-explosie rotterdam-rugzak rotterdam-rugzak---nieuw rotterdam-verdachten

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!