donderdag, oktober 28, 2021
11.1 C
Rotterdam
donderdag 28 oktober 2021

Fietser overleden door ongeval Noordelijke Dwarsweg Zevenhuizen

Zevenhuizen – Een fietser is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt door een ongeval op de Noordelijke Dwarsweg. Het slachtoffer werd met een flinke snelheid aangereden door een auto toen deze vermoedelijk wilde oversteken. Naast meerdere ambulances kwam een Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse om hulp te verlenen aan het slachtoffer.

Bij de kruising met verkeerslichten bij de tunnel welke onder de A12 doorgaat bleek een overstekende fietser te zijn aangereden door een auto. De betrokken auto reed vanaf de Bredeweg richting Zevenhuizen. Dat het een harde klap moet zijn geweest werd al snel duidelijk aangezien de fiets van het slachtoffer tientallen meters verderop in de tunnel lag. De man raakte ernstig gewond en moest gereanimeerd worden. Hulpverleners waren zeer snel ter plaatse en begonnen het reanimeren. Het slachtoffer is langdurige tijd op de plaats van het ongeval gereanimeerd. Toen het MMT-personeel van de traumaheli uit Nijmegen ter plaatse was werd het slachtoffer naar de ambulance vervoerd waarna er verder werd gereanimeerd. Na enige tijd is de ambulance met spoed vertrokken naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. De automobilist is opgevangen door de politie.

Gezien de schade aan de auto heeft de fietser een flinke klap gemaakt. De voorruit was flink beschadigd en ook zat er een deuk in de motorkap. De fiets lag +/- zo’n 30 meter bij de auto vandaan in het tunneltje. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Op het moment van de aanrijding stond er een hinderlijk laagstaande zon welke de automobilist het zicht heeft kunnen belemmeren. De verkeerslichten werkte op het moment van de aanrijding wel. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanrijding en sporen veilig te stellen.

De traumahelikopter landde zo goed als naast het incident op terrein van een bedrijf. Aangezien de traumahelikopter 1 & 2 uit Amsterdam & Rotterdam al ingezet waren bij andere incidenten werd de traumaheli 3 vanuit Nijmegen gealarmeerd. Volgens de piloot duurde deze vlucht zo’n 25 minuten.

De Noordelijke Dwarsweg is urenlang afgesloten geweest voor het verkeer.

Omroep Zuidplas meldde dat het slachtoffer later in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen

Foto’s : Marco van Bemmel

Ernstig ongeval ZHN (11) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (16) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (22) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (29) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (31) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (32) [1600x1200]  Ernstig ongeval ZHN (46) [1600x1200]  Ernstig ongeval ZHN (51) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (54) [1600x1200]   Ernstig ongeval ZHN (90) [1600x1200]  Ernstig ongeval ZHN (107) [1600x1200]  Ernstig ongeval ZHN (118) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (120) [1600x1200] Ernstig ongeval ZHN (122) [1600x1200]

 

 

Related Articles

Verkeersregelaar onder invloed krijgt het aan de stok met automobilist in Bergambacht

0
Bergambacht - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.10 uur een verkeersregelaar aangehouden nadat hij het...

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding [...]

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand [...]

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek [...]

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen [...]

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg