zondag, november 28, 2021
1.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Politiehond komt om het leven tijdens inzet in Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Een politiehond is op vrijdag 16 januari om het leven gekomen tijdens een zoektocht naar een vuurwapen. De politie verliest aan de hond een trouwe diender. De politie ontving vrijdag rond 21.55 uur de melding dat er een groepje jongeren op het Oranjeplein liep en dat één van hen mogelijk een vuurwapen bij zich droeg.

Een agent spoedde zich erheen en hield de vier jongens staande. Bij fouillering bleken zij geen vuurwapen bij zich te hebben. Agenten besloten om de omgeving van het Oranjeplein met behulp van politiehonden uit te kammen om te kijken of de jongens daar een vuurwapen hadden achterlaten.

Tijdens deze zoekactie verongelukte één van de honden. Hij raakte ten val en raakte ernstig gewond. Behandeling bij de dierenarts mocht niet meer baten. De hond overleed aan zijn verwondingen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -