zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Politie vraagt aandacht voor woninginbraken Bloemenbuurt Capelle-Schenkel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – De politie vraagt doormiddel van hun Facebookpagina aandacht voor de woninginbraken in de Bloemenbuurt van de wijk Capelle-Schenkel. In de eerste weken van het nieuwe jaar is gebleken dat het aantal inbraken is gestegen. Mede daardoor doet de politie extra controles op andere verdachte voertuigen uitvoeren en zij zich meer zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in de wijk.

Mede daardoor konden zij van de week twee verdachten aanhouden, waaruit bleek dat zij met een gestolen voertuig rondreden. Het is niet bekend of zij daadwerkelijk zijn betrokken bij de woninginbraken in de wijk. De recherche verricht er wel onderzoek naar. Voorlopig blijven de High Impact Controles en extra toezicht doormiddel van Surveillance doorgaan. Ook de medewerkers van Buurtpreventie en Handhaving zullen daar hun steentje aan bijdragen. Wilt u weten wat de medewerkers van buurtpreventie doen of wilt u zelf een bijdrage leveren en meelopen met buurtpreventie neemt u dan contact op via info@buurtpreventieflora.nl

De gemeente zal deze of volgende week een lichtkrant plaatsen op de gebiedsontsluitingswegen tot de wijk om bewoners extra alert te maken op het aantal woninginbraken.  Voor nu rest in ieder geval nog wat tips wat u kunt doen.

Gebleken is dat veel woninginbraken vooral aan de achterzijde van de woningen plaats vindt. Dit zijn vooral de ramen en de keukendeuren die zij gebruiken om zich toegang te verschaffen tot de woning.

Tips en links
Uiteraard zijn er de diverse mogelijkheden waarmee u het inbrekers lastig kan maken:
– Draai de deur op het nachtslot en bijzetslot als je weggaat
– Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt.
– Sluit alle ramen als je weggaat.
– Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.
– Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg.

Kijk voor een extra uitleg en video’s over deze tips op de websitewww.maakhetzeniettegemakkelijk.nl

Ziet u verdachte omstandigheden in de wijk twijfel niet en bel bij heterdaad met 112. Is er geen spoed bel dan 0900-8844. Heeft u informatie over daders maar wilt u anoniem blijven bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Verder kunt u de wijkagent van Schenkel Jacques Lems volgen op twitter via www.twitter.com/WijkagentLems en heeft hij een e-mailcirkel met een nieuwsbrief specifiek voor bewoners van Schenkel. Woont u in Schenkel en wilt u de nieuwsbrief ontvangen stuur dan via een persoonlijk bericht met uw naam, adres en e-mailadres en u wordt op de verzendlijst voor deze nieuwsbrief geplaatst.

Bron : Wijkagent Jacques Lems #PRO24/7

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -