Vrouw (25) rijbewijs kwijt door hufterig verkeersgedrag langs file A12 Nootdorp

Date:

Share post:

Nootdorp – Een 25-jarige vrouw uit Den Haag reed met 85 km/u over de vluchtstrook langs langzaamrijdend verkeer en slingerde om auto’s heen die een afrit probeerden te nemen. De Haagse passeerde met hoge snelheid een file op de A12, die was ontstaan door een aanrijding op dinsdagochtend 20 januari. Een motoragent vorderde haar rijbewijs in.

Het ongeval dat de file veroorzaakte vond plaats ter hoogte van het Koning Willem Alexanderviaduct bij Nootdorp. Voor de veiligheid van hulpdiensten en weggebruikers gold er een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De 25-jarige stoof via de vluchtstrook voorbij de motoragent die toezicht hield op de verkeersveiligheid. Ze slingerde om weggebruikers heen die een afrit probeerden te nemen, wat bijna op een aanrijding uitdraaide.

Het lukte de motoragent niet veel later om de vrouw van de snelweg af te plukken en direct haar rijbewijs in te vorderen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt, een officier van justitie zal later bepalen of de vrouw haar rijbewijs terugkrijgt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd