Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand Lageweg Ouderkerk aan den IJssel

vrijdag 30 januari 2015 17:01

Vanmiddag tegen half vijf werden brandweervoertuigen uit Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak en Gouda opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel. De bewoners waren gewaarschuwd door een voorbijganger.

Uiteindelijk kwamen op één voertuig na alle brandweerwagens ter plaatse. De autoladder kon met wat pas en meetwerk vakkundig bij de woning, welke onderaan de dijk is gevestigd, worden gestationeerd en zo bij de schoorsteen komen. De schoorsteen is geveegd met behulp van een ramoneur waarna een uur na melding iedereen weer retour kon. De bewoners hebben een stook verbod gekregen tot dat de schoorsteen is nagekeken door een bedrijf.

De Lageweg was ten tijde van het incident afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kon omrijden via de IJsseldijk Noord.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

Schoorsteen OAY (1) Schoorsteen OAY (5) Schoorsteen OAY (8) Schoorsteen OAY (13) Schoorsteen OAY (15) Schoorsteen OAY (19)

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand Lageweg Ouderkerk aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Vanmiddag tegen half vijf werden brandweervoertuigen uit Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak en Gouda opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel. De bewoners waren gewaarschuwd door een voorbijganger.

Uiteindelijk kwamen op één voertuig na alle brandweerwagens ter plaatse. De autoladder kon met wat pas en meetwerk vakkundig bij de woning, welke onderaan de dijk is gevestigd, worden gestationeerd en zo bij de schoorsteen komen. De schoorsteen is geveegd met behulp van een ramoneur waarna een uur na melding iedereen weer retour kon. De bewoners hebben een stook verbod gekregen tot dat de schoorsteen is nagekeken door een bedrijf.

De Lageweg was ten tijde van het incident afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kon omrijden via de IJsseldijk Noord.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

Schoorsteen OAY (1) Schoorsteen OAY (5) Schoorsteen OAY (8) Schoorsteen OAY (13) Schoorsteen OAY (15) Schoorsteen OAY (19)

 

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Ridderkerk - Op de A38 is in de bocht naar de A16 een vrachtwagen gekanteld. Volgens omstanders zou de vrachtwagen te hard hebben gereden en daarna zijn gekanteld. De bestuurder kwam door het ongeval bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer is ter plaatse en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!