donderdag, oktober 28, 2021
11.1 C
Rotterdam
donderdag 28 oktober 2021

Overlastgever is alsnog het haasje bij Handhavers

Vrijdag 30 januari 2015 hebben handhavers een overlastgevend persoon staande gehouden die verkoopsters beledigd had en beveiligers op het winkelcentrum uitdaagde. Toen de handhavers hem staande hadden en zijn gegevens noteerden, werden zij door een andere persoon lastig gevallen en bedreigd waardoor zij door moesten pakken op de andere persoon. Dat resulteerde in een aanhouding waardoor de eerder staande gehouden overlastgever zijn kans schoon zag en er vandoor ging.

Omdat wel een deel van de door hem opgegeven identiteitsgegevens genoteerd waren, kon dit op het bureau worden gecontroleerd. Daar bleken de gegevens valselijk opgegeven. Omdat de overlastgever ook geen identiteitsbewijs had getoond, kon alleen naar de persoon worden uitgekeken in de hoop hem opnieuw staande te kunnen houden.

Jongen opnieuw gespot door bikers
Dinsdag 3 februari zagen de handhavers dezelfde overlastgever lopen in winkelcentrum De Koperwiek. De jongen werd door bikers direct van een groep jongeren gescheiden en staande gehouden. De bikers vroegen de overlastgevende jongen opnieuw naar zijn identiteitsgegevens en vorderden aan hem daarbij zijn identiteitsbewijs ter inzage te tonen. De overlastgever besloot een achter- en voornaam en zijn geboortedatum te noemen, maar wist niet meer waar hij woonde. Een identiteitsbewijs had de jongen opnieuw niet bij zich en kon dat dan ook niet ter controle tonen.
Wederom een valse naam opgeven
De handhavers controleerden vervolgens de door hem opgegeven identiteitsgegevens en die bleken net als de vorige keer niet te kloppen. Toen de jongen aangegeven werd dat hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht zou worden voor onderzoek naar zijn identiteit, koos de jongeman eieren voor zijn geld. Hij maakte zijn volledige identiteitsgegevens en adresgegevens kenbaar. De handhavers controleerden opnieuw de door hem opgegeven gegevens, die wel bleken te kloppen. Het zusje van de overlastgevende jongen kwam een identiteitsbewijs ter plaatse brengen zodat daadwerkelijk de door hem opgegeven identiteitsgegevens konden worden vastgesteld.

Flinke boete voor overlast en opgeven valse naam
De overlastgever kreeg een proces-verbaal van € 370,- voor het valselijk opgeven van naam- en adresgegevens. Ook voor het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs kreeg de jongeman een proces-verbaal. De Officier van Justitie bepaalt daarvoor het boetebedrag, maar ligt op circa € 90,-. Op zijn overlastgevende en hinderlijke gedrag is de jongen aangesproken. Indien de jongen opnieuw voor dergelijke gedragingen in beeld komt, kan aan hem een gebiedsverbod worden opgelegd.

Handhavers treden streng op tegen overlastgevende en hinderlijke personen, onder andere op de winkelcentra. Overlast staat hoog in de Capelse Ergernis Top 5.

image

Related Articles

Verkeersregelaar onder invloed krijgt het aan de stok met automobilist in Bergambacht

0
Bergambacht - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.10 uur een verkeersregelaar aangehouden nadat hij het...

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding [...]

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand [...]

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek [...]

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen [...]

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg