Marechaussee neemt deel beveiligingstaken over

donderdag 5 februari 2015 17:15
Foto : Dennis Vervoorn

Nederland – Korpschef Gerard Bouman reageert positief op het besluit van het kabinet om de Koninklijke Marechaussee op korte termijn een aantal beveiligingsstaken van de politie over te laten nemen: ‘Hierdoor kunnen wij ons beter richten op onze kerntaken.’

Het besluit vloeit niet voort uit nieuwe aanwijzingen voor mogelijk terroristisch geweld. Zulke aanwijzingen zijn er niet en het dreigingsniveau blijft dan ook onveranderd. De herziening van de taakverdeling is louter gericht op een effectievere inzet van personeel en materiaal.

Kerntaken
Korpschef Gerard Bouman reageert positief op het besluit: ‘Hierdoor kunnen wij ons beter richten op onze kerntaken. Wij horen immers primair in de wijk actief te zijn en willen voortdurend in contact met de bevolking blijven staan om hulp te bieden waar en wanneer dat nodig is. Dat vergt onze volle aandacht en inzet, zeker in tijden waarin spanningen binnen onze samenleving toenemen.

Substantiële ontlasting
Bouman wijst op de extra capaciteit die zulke beveiligingstaken op dit moment van de politie vergen: ‘Dit besluit betekent voor ons een substantiële ontlasting, omdat de Koninklijke Marechaussee een deel van dit werk overneemt. Vooralsnog blijft de politie andere toezichttaken in het publieke domein onverminderd uitvoeren. Er komt bijvoorbeeld geen verandering in onze extra aanwezigheid op de stations van de vier grote steden.’

 

0 reacties

Marechaussee neemt deel beveiligingstaken over
Schrijver:

 

Foto : Dennis Vervoorn 

Nederland – Korpschef Gerard Bouman reageert positief op het besluit van het kabinet om de Koninklijke Marechaussee op korte termijn een aantal beveiligingsstaken van de politie over te laten nemen: ‘Hierdoor kunnen wij ons beter richten op onze kerntaken.’

Het besluit vloeit niet voort uit nieuwe aanwijzingen voor mogelijk terroristisch geweld. Zulke aanwijzingen zijn er niet en het dreigingsniveau blijft dan ook onveranderd. De herziening van de taakverdeling is louter gericht op een effectievere inzet van personeel en materiaal.

Kerntaken
Korpschef Gerard Bouman reageert positief op het besluit: ‘Hierdoor kunnen wij ons beter richten op onze kerntaken. Wij horen immers primair in de wijk actief te zijn en willen voortdurend in contact met de bevolking blijven staan om hulp te bieden waar en wanneer dat nodig is. Dat vergt onze volle aandacht en inzet, zeker in tijden waarin spanningen binnen onze samenleving toenemen.

Substantiële ontlasting
Bouman wijst op de extra capaciteit die zulke beveiligingstaken op dit moment van de politie vergen: ‘Dit besluit betekent voor ons een substantiële ontlasting, omdat de Koninklijke Marechaussee een deel van dit werk overneemt. Vooralsnog blijft de politie andere toezichttaken in het publieke domein onverminderd uitvoeren. Er komt bijvoorbeeld geen verandering in onze extra aanwezigheid op de stations van de vier grote steden.’

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!